Şoferul care a bătut un bărbat fiindcă traversa strada prea lent a fost reţinut

Şoferul din Craiova care a bătut un bărbat pe motiv că traversa strada prea lent, iar acesta a murit ulterior la spital a fost reţinut, marţi după-amiază, pentru 24 de ore, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

46 afișări
Imaginea articolului Şoferul care a bătut un bărbat fiindcă traversa strada prea lent a fost reţinut

Şoferul care a bătut un bărbat fiindcă traversa strada prea lent a fost reţinut (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unor surse judiciare, Parchetul Tribunalului Dolj a emis pe numele lui Cosmin Drăgan, în vârstă de 22 de ani, o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, tânărul urmând să fie dus la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Gheorge Stoian, a declarat pentru MEDIAFAX că în cazul bărbatului care a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova la scurt timp după ce a avut o altercaţie cu un şofer procurorul de caz a apreciat că există probe că în urma scandalului din stradă a fost tulburată ordinea publică.

"Cercetările în cauză au continuat şi procurorul de caz a considerat că sunt probe şi indicii temeinice pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri. A fost emisă ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore. Cercetările continuă şi pentru infracţiunea de loviri cauzatoare de moarte, dar se aşteaptă raportul complementar de la medicii legişti", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX prim-procurorul Gheorghe Stoian.

Potrivit sursei citate, procurorii au cerut IML un raport complementar după ce primele concluzii ale legiştilor au arătat că victima a decedat în urma unui infarct miocardic, şi nu a loviturilor primite.

"Cercetările în acest caz continuă, nu le-am încheiat. Concluziile preliminare ale medicilor legişti arată că bărbatul a murit în urma unui infarct miocardic. Procurorul care se ocupă de caz a cerut un raport complementar la IML, ale cărui concluzii le aşteptăm în două-trei săptămâni. Nu pot spune cu precizie, dar în funcţie de concluzii se vor lua măsurile care se impun", a spus procurorul Gheorghe Stoian.

Bărbatul de 62 de ani a ajuns, vineri, în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, după ce a fost bătut de un şofer enervat că acesta traversa prea încet strada. La incident a asistat şi nepoata bărbatului, în vârstă de şase ani.

Martorii susţin că şoferul autoturismului, Cosmin Drăgan (22 ani), din Craiova, ar fi fost deranjat că pietonul, Pavel Rentea (62 ani), traversează prea încet strada, moment în care a început altercaţia.

În urma scandalului, pietonul a avut nevoie de îngrijiri medicale, medicii de la SMURD găsindu-l pe bărbat în stop cardio-respirator şi transportându-l la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, acesta decedând din cauza complicaţiilor, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

În urma incidentului, tânărul a fugit de la faţa locului, abandonându-şi victima în stradă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici