Şoferul din Craiova spune că regretă fapta şi că a fost provocat de victimă

Şoferul din Craiova care a bătut un bărbat pe motiv că traversa strada prea încet, iar acesta a murit la spital, a declarat, vineri, la Tribunalul Dolj, că îşi regretă fapta şi că ar fi fost provocat de victimă, care ar fi încercat să îl lovească şi să arunce cu pietre în maşina sa.

32 afișări
Imaginea articolului Şoferul din Craiova spune că regretă fapta şi că a fost provocat de victimă

Şoferul din Craiova spune că regretă fapta şi că a fost provocat de victimă

Cosmin Drăgan le-a relatat magistraţilor de la Tribunalul Dolj, care judecă, vineri, recursul său la măsura arestării preventive, incidentul pe care l-a avut în urmă cu o săptămână pe o trecere din pietoni din cartierul Brazda lui Novac cu un bărbat care ulterior a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova.

El a recunoscut că l-a lovit pe bărbat cu palmele peste faţă, gât şi piept, susţinând însă că a fost provocat de acesta.

"L-am lovit cu palmele peste faţă, gât şi piept. Eu am fost provocat de pieton. El nu se afla pe trecerea de pietoni, iar eu am deschis geamul de la maşină să-i spun să se dea mai încolo. A încercat să mă lovească cu palma peste geam, iar atunci am coborât şi l-am împins prima dată. El a luat două pietre să-mi dea în maşină, iar atunci m-am dus la el şi l-am lovit cu palma. Regret fapta", a spus Cosmin Drăgan în faţa magistraţilor.

Avocatul şoferului le-a solicitat magistraţilor să dispună cercetarea în stare de libertate a clientului său întrucât acesta a fost arestat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, infracţiuni "care au loc tot mai des".

"Vă rog să faceţi o distincţie între infracţiunea de ultraj pentru care a fost trimis în arest şi cea de lovituri cauzatoare de moarte, pentru care încă nu a fost găsită nicio probă", a spus avocatul lui Cosmin Drăgan.

Şoferul rămâne în arest, după ce Tribunalul Dolj i-a respins, vineri, recursul formulat la decizia Judecătoriei Craiova, de arestare preventivă

Cosmin Drăgan, 22 de ani, a fost adus la instanţă vineri, în jurul orei 11.30, cu o dubă a Poliţiei şi a intrat în sediul Tribunalului Dolj fără a face declaraţii jurnaliştilor.

Tânărul a fost arestat, miercuri, de magistraţii Judecătoriei Craiova, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, el formulând recurs la decizia magistraţilor.

Primăria Craiova a furnizat, joi, Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, o casetă cu înregistrarea video a incidentului în care tânărul a bătut un pieton pe motiv că traversa strada prea încet, pe imagini putându-se vedea cum bărbatul este lovit în două rânduri, iar la scurt timp leşină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici