Şoferul turc care a provocat accidentul de autocar din judeţul Brăila, reţinut

Şoferul turc care a provocat accidentul de autocar din localitatea Baldovineşti, judeţul Brăila, soldat cu decesul a trei persoane cu vârste cuprinse între şase şi 15 ani şi rănirea altor 27, a fost reţinut, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

218 afișări
Imaginea articolului Şoferul turc care a provocat accidentul de autocar din judeţul Brăila, reţinut

Şoferul turc care a provocat accidentul de autocar din judeţul Brăila, reţinut (Imagine: Shutterstock)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila, Camelia Bucur, în urma audierilor, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a şoferului turc care conducea autocarul răsturnat la Baldovineşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şoferul urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, el fiind acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Pe de altă parte, 13 dintre cei 14 cetăţeni moldoveni, care mai sunt internaţi în spitale din Brăila, vor fi transportaţi acasă, în Republica Moldova. De asemenea, vor fi repatriate şi trupurile neînsufleţite ale victimelor, doi fraţi de 14 şi 15 ani şi un băiat de şase ani.

”În spitalele din Brăila mai sunt 14 persoane, iar 13 dintre acestea sunt preluate de ambulanţe şi de un microbuz pentru a fi repatriate în Republica Moldova. Ambulanţele îi vor prelua pe cei în stare mai gravă, în timp ce persoanele care nu au nevoie de îngrijire medicală vor merge în microbuz. Se va forma o coloană de maşini la care se va adăuga şi maşina de pompe funebre care îi va transporta pe cei trei copii decedaţi în tragedia de miercuri. Operaţiunea este coordonată de prefectul judeţului Brăila, Nicu Lucian Olteanu”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian.

Autocarul, înmatriculat în Turcia, făcea curse regulate pe ruta Istanbul-Bucureşti-Chişinău şi s-a răsturnat, miercuri dimineaţă, pe DN 2B (E 87), la Baldovineşti, în apropierea oraşului Brăila. În autocar se aflau 38 de persoane, dintre care 34 de cetăţeni moldoveni, iar cei doi şoferi sunt turci.

Conform poliţiştilor, accidentul s-a produs într-o curbă uşoară la stânga, în condiţiile în care în zonă ploua torenţial, iar şoferul nu ar fi schimbat direcţia de mers în curbă, ci ar fi mers înainte, lovind două indicatoare rutiere, după care autocarul s-a răsturnat în şanţ.

În urma accidentului, trei persoane au decedat, fiind vorba despre un băiat de 14 şi o fată de 15 ani, frate şi soră, şi un băiat de şase ani. De asemenea, alte 27 de persoane au fost rănite, 15 fiind internate în spital.

Şoferul care se afla la volan a scăpat cu răni uşoare, în timp ce şoferul de rezervă a suferit răni la cap şi a fost transportat la spital.

Parchetul Tribunalului Brăila a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului de la Baldovineşti.

În timpul intervenţiei, un pompier de 45 de ani de la ISU Brăila a făcut un accident vascular cerebral, fiind transportat în stare gravă la un spital din Bucureşti.

Joi, consulul Republicii Moldova la Bucureşti, Eugen Rusu, declara că 17 persoane implicate în accidentul de la Brăila au ajuns deja acasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici