Soluţia găsită de Prefectura Timiş pentru migranţii care vin din Serbia. Locaţia unde vor fi carantinaţi

Prefectura judeţului Timiş a anunţat vineri că migranţii care sosesc din Serbia, ţară introdusă pe lista galbenă, sunt introduşi în carantină la Liceul CFR din Timişoara, într-un spaţiu care a primit avizul DSP.

890 afișări
Imaginea articolului Soluţia găsită de Prefectura Timiş pentru migranţii care vin din Serbia. Locaţia unde vor fi carantinaţi

Surăs foto: Facebook

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Timiş. după intrarea Serbiei în zona galbenă este obligatorie introducerea în carantină a oricărei persoane care vine din această ţară, inclusiv a migranţilor.

Despre situaţia acestor persoane s-a discutat în două şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, căutându-se spaţii adecvate pentru carantină.

„În acest sens, Primăria Municipiului Timişoara a identificat, a amenajat şi a pus la dispoziţie un spaţiu de carantinare la Liceul CFR din Timişoara, care îndeplineşte condiţiile solicitate de către Direcţia de Sănătate Publică Timiş. Spaţiul are avizul DSP şi poate fi utilizat ca spaţiu de carantinare”, se arată în comunicat.

De asemenea, un angajat al Prefecturii Timiş vorbitor de limbă arabă, ţine legătura cu migranţii, oferindu-le consiliere şi sprijin.

Conform Prefecturii Timiş, mai multe organizaţii, printre care Crucea Roşie şi Comunitatea Arabă din Timişoara, au donat alimente, apă, pachete de igienă personală şi îmbrăcăminte pentru migranţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici