Soluţie salvatoare: se montează o centrală provizorie în zona în care funcţiona CET Titan

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat joi că în zona în care funcţiona CET Titan a început montarea unei centrale provizorii care va asigura o sursă susplimentară de energie termică.

267 afișări
Imaginea articolului Soluţie salvatoare: se montează o centrală provizorie în zona în care funcţiona CET Titan

Soluţie salvatoare: se montează o centrală provizorie în zona în care funcţiona CET Titan

Primarul general susţine că noua centrală va permite furnizarea căldurii şi apei calde la parametri normali şi va reduce considerabil avariile la reţeaua de termoficare în zonă.

Conform acestuia, se lucrează la montarea suportului şi a celor cinci module care compun centrala, se fac verificările necesare la instalaţia de gaze şi se reabilitează un puţ prin care se alimentează mare parte din apa pentru această centrală.

Nicuşor Dan spune că a primit asigurări de la Termoenergetica că centrala ar putea fi funcţională înainte de Crăciun.

În ceea ce priveşte lucrările la sistemul de termoficare, în prezent sunt deschise patru şantiere mari unde s-au schimbat, în total, aproximativ 13 kilometri de conducte de reţea primară (Ferentari, Berceni, Pantelimon şi Mihalache-Amzei). În plus, compania Termoenergetica a reabilitat anul acesta 8 kilometri de conducte.

„Lucrările vor continua şi pe timpul iernii, când se vor putea schimba conductele de dimensiuni mai mici care permit astfel de intervenţii. Până la sfarşitul anului vom ajunge la zero cu datoria curentă de 220 de milioane de lei, iar pentru datoriile acumulate în trecut, estimate undeva la 600 de milioane de lei, am solicitat sprijinul Guvernului, mai ales că toate localităţile au beneficiat de sprijin din partea statului. În Bucureşti sunt 550.000 de apartamente, iar toate celelalte localităţi împreună totalizează 550.000 de apartamente. Bucureştiul a primit de la stat 15 milioane, în timp ce toate celelalte primării au primit împreună 800 de milioane. Consider că este legitim ca structurile naţionale să ajute în mod proporţional localităţile care au sistem termic”, a scris pe Facebook Nicuşor Dan.

Acesta dă asigurări că „nu se pune problema” modificării tarifelor pentru agentul termic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici