Soluţiile statului pe subiectul natalităţii, „o problemă deosebit de gravă a vremurilor actuale”

Scăderea natalităţii este o problemă deosebit de gravă a vremurilor actuale şi este asumată la nivel guvernamental, spune premierul Nicolae Ciucă.

422 afișări
Imaginea articolului Soluţiile statului pe subiectul natalităţii, „o problemă deosebit de gravă a vremurilor actuale”

Soluţiile statului pe subiectul natalităţii, „o problemă deosebit de gravă a vremurilor actuale”

„Ordinul comun pentru punerea în aplicare a planului social pentru interes naţional pentru susţinerea cuplurilor şi a persoanelor singure pentru creşterea natalităţii este un proiect la care s-a lucrat îndelung. În pachetul Sprijin pentru România am avut acest obiectiv şi iată că prin hotărârea iniţiată la nivelul Guveernului reuşim să trecem acel demers birocratic prin care reuşim asigurarea implementării a acestei măsuri. Ştim cu toţii şi se discutăm mult în spaţiul public, despre această problemă deosebit de gravă a vremurilor actuale, legată de scăderea natalităţii. Este o problemă asumată la nivel guvernamental şi am asumat-o în sensul în care considerăm că este răspunderea noastră să venim cu soluţii, astfel încât să putem să asigurăm condiţiile necesare pentru ca cuplurile tinere, persoanele singure să poată să aibă acces către aceste facilităţi prin care să asigurăm creşterea natalităţii”, spune premierul Nicolae Ciucă.

El precizează că, prin acest proiect, cei care îşi doresc vor putea să beneficieze de sprijinul pentru intrarea în programele de asigurare a natalităţii în vitro.

„Este o măsură pe care doamna ministru a susţinut-o şi noi am susţinut-o şi de aci încolo este o chestiune de timp şi coordonare pentru ca ea să se aplice efectiv şi de care să beneficieze toţi cei care aşteaptă de mult să fie reglementată această măsură. Nu cum mult timp în urmă am luat decizia şi deja a început procesul de construcţie a creşelor. Sunt 124 de creşe care fac parte din programul de construcţie, pe întreg teritoriul ţării. Discutăm de asigurarea condiţiilor pentru educaţie timpurile pentru cuplurile tinere şi în felul acesta este un program prin care asigărăm construcţia a 150 de centre de zi, program în valoare de 150 de milioane de euro şi sunt celelalte măsuri pe care le-am asumat. Avem ceea ce ne trebuie, avem resursa financiară, am avut şi beneficiem de efectele măsurilor economice luate la nivelul Guvernului pentru ca bugetul de stat să poată să dispună de resursele financiare pentru a putea susţine astfel de proiecte”, încheie Ciucă.

„Se pare dle premier, dle vicepremier, că dna Gabriela Firea în ultimul timp a început să ne facă programul, să ne tot cheme pe toţi trei la lansarea unor programe pe care toţi trei ni le-am asumat în programul de guvernare al coaliţiei. Mă bucur mult când urmărim acest program de guvernare şi-l îndeplinim. Este o problemă a natalităţii, mai ales în zonele democratice, dezvoltate, în UE, cu toate că, mi se pare, săptămâna viitoare (trecută - n.r.) s-au anunţat pentru prima oară peste 8 miliarde de oameni la nivel mondial, în UE există o scădere drastică a natalităţii. Nu putem vorbi despre viitor şi despre dezvoltare sustenabilă dacă nu intervenim în zona de natalitate”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că Guvernul se va implica în continuare pentru susţinerea natalităţii.

„Chiar ieri am hotărât prin amendamentele pe care le aducem la OUG 119 să venim cu 0,68 lei pentru toate familiile care au în întreţinere trei copii sau pentru familiile monoparentale. Deja există o evidenţă a acestei coaliţii îndreptate către familie şi către susţinerea familiilor pentru a avea copii, indiferent că s-au schimbat priporităţile tinerilor - întâi doresc să-şi întemeieze o carieră, pe utrmă doresc o familie şi cam pe ultimul plan vin să aibă copii. Sunt ferm convins că vom găsi resursele şi de a micşora impozitarea muncii, asttfel încât în zona de deductibilităţi să putem prinde şi plăţile pentru şcolaizare, creşe, spitale, astfel încât să dezvoltăm această societate

Miniştrii Familiei şi Muncii, Gabriela Firea şi Marius Budăi, au semnat, marţi, ordinul comun privind aprobarea Normelor de aplicare a “Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici