Sondaj Avangarde: 60% dintre respondenţi se aşteaptă ca România să intre în lockdown după alegerile parlamentare

  • 815 români au răspuns unui studiu efectuat de Avangarde
  • 25% dintre respondenţi spun că nu se vor vaccina pentru Covid-19
  • 30% sunt siguri că se vor vaccina, iar 36% vor aştepta să vadă efectele
  • Între cei care nu vor vaccinul predomină femeile, cu 52%
4981 afișări
Imaginea articolului Sondaj Avangarde: 60% dintre respondenţi se aşteaptă ca România să intre în lockdown după alegerile parlamentare

Sondaj Avangarde: 60% dintre respondenţi se aşteaptă ca România să intre în lockdown după alegerile parlamentare

Procentul celor care care se vor vaccina este puţin mai mare, de 30%. Asta în timp ce 35% dintre respondenţi vor aştepta să vadă că cei ce se vaccinează nu păţesc nimic.

Dintre cei care susţin că nu se vor vaccina, 24% spun că nu cred în general în vaccinare şi 72% susţin că nu cred în eficienţa acestui vaccin.

Potrivit sondajului Avangarde, dintre cei care spun că nu se vor vaccina, 36% au studii sub liceu, 40% au liceul şi 24% peste liceu.

De asemenea, 42% dintre respondenţi sunt angajaţi, iar 16% pensionari.

În plus, 60% dintre respondenţi se aşteaptă ca România să intre într-un lockdown complet după alegerile din 6 decembrie, iar 54% dintre aceştia spun că nu vor accepta o nouă carantină generală, cum a fost cea din primăvară.

  • 60% dintre respondenţi se aşteaptă ca România să intre în lockdown total după alegeri
  • 54% dintre ei nu ar fi de acord cu o nouă carantină generală
  • 25% dintre români spun că nu se vor vaccina atunci când vaccinul va fi disponibil pe piaţă, reiese dintr-un sondaj Avangarde la care au răspuns 815 adulţi din România. 

Studiul s-a făcut pe un eşantion de 815 persoane adulte din România

Metoda folosită: interviuri telefonice

Perioada: 15-17 noiembrie

Marja de eroare: 3,3% pentru un nivel de încredere de 95%

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici