DOCUMENT  Premieră: Sorin Bivolaru, fost ofiţer al Securităţii şi-a recunoscut în instanţă calitatea şi a demisionat din toate funcţiile publice

  • Sorin Bivolaru, un consilier local din Timiş şi membru PMP a recunoscut oficial că a fost ofiţer al Securităţii
  • El a demisionat din funcţiile publice şi a transmis Curţii de Apel Bucureşti întâmpinarea
  • Germina Nagâţ, membru al CNSAS, a făcut anunţul
  • Este prima oară când se întâmplă acest lucru, în cei 20 de ani de la înfiinţarea CNSAS
5926 afișări
Imaginea articolului Premieră: Sorin Bivolaru, fost ofiţer al Securităţii şi-a recunoscut în instanţă calitatea şi a demisionat din toate funcţiile publice

Mediafax FOTO

Germina Nagâţ, membru al CNSAS, a anunţat, azi, că un consilier local a recunoscut că a fost ofiţer al Securităţii şi a demisionat din funcţie.

„Poate că nu ştiţi, dar azi e zi de sărbătoare! Vreau să sărbătorim împreună, dragi prieteni şi neprieteni, primul caz în care un ofiţer de Securitate chemat în instanţă de CNSAS pentru încălcarea drepturilor omului refuză să se judece cu noi, ba chiar ne dă dreptate (”achiesează”, cum zice dumnealui în textul de mai jos)”, a scris pe pagina sa de Facebook Germina Nagâţ.

Este vorba despre Sorin Bivolaru, din Timiş. El şi-a dat demisia din funcţia de consilier local, pe care a ocupat-o în urma alegerilor din 2016 şi din Partidul Mişcarea Populară.

Potrivit membrului CNSAS, este prima oară când se întâmplă acest lucru, în cele două decenii de la înfiinţarea Consiliului şi de la promulgarea legii deconspirării Securităţii!

„Pentru prima dată, un ofiţer de Securitate admite că a încălcat drepturile omului (căci asta înseamnă să fii ”lucrător al Securităţii”, în sensul legii) şi nu combate în instanţă, invocând în apărarea sa regulamente, ordine militare, salvarea naţiunii şi a planetei Pământ! De asta zic că avem ce sărbători! E prima reacţie de bun-simţ din partea unui fost purtător al uniformei de securist şi prima demisie dintr-o funcţie publică, motivată astfel. Îl felicit pe domnul Bivolaru, iar justiţiei din România nu pot decât să-i urez ”La mai multe” procese cu securişti terminate în acest fel!”, mai spune Nagâţ.

Ce a scris Bivolaru în documentul transmis Curţii de Apel Bucureşti:

„Achiesez la obiectul acţiunii în constatare şi sunt de acord cu admiterea acţiunii. Solicit să constataţi existenţa calităţii de lucrător al Securităţii a subsemnatului (ofiţer de contrainformaţii militare într-o unitate militară)”.

SURSA FOTO: Facebook Germina Nagat

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici