Sorin Cîmpeanu a anunţat câte persoane din învăţământ şi-au manifestat intenţia de vaccinare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi seara, că 340.000 de persoane angajate în sistemul de învăţământ s-ar putea vaccina împotriva COVID-19.

7185 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu a anunţat câte persoane din învăţământ şi-au manifestat intenţia de vaccinare

Sorin Cîmpeanu: 340.000 de persoane din învăţământ şi-au manifestat intenţia de vaccinare

Sorin Cîmpeanu a declarat, marţi seara, la Antena 3, că sunt 340.000 de persoane din sistemul de învăţământ care ar putea fi vaccinate.

„Vreau să vă spun că aseară aveam (...) 293.000 de persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de aproape 47.000 de persoane angajate în sistemul de învăţământ superior. 340.000 de persoane. Indiferent care va fi procentul care se vaccinează va fi un plus. Soluţia eficientă pentru eliminarea tuturor riscurilor nu există nici în România nici în altă parte”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a reiterat că îşi doreşte reluarea cursurilor faţă în faţă.

„Ca ministru al Educaţiei, ca profesor, ca părinte, din orice perspectivă, îmi doresc deschiderea cât mai grabnică a şcolilor. Această decizie se va lua după jumătatea lunii ianuarie, în funcţie de două lucruri principale: evoluţia epidemiologică - ne aşteptăm din păcate la o creştere a ratei de infectare după ceea ce am văzut cu toţii, dacă nu suntem ipocriţi, că s-a întâmplat pe perioada vacanţei de iarnă, a revelionului. Al doilea element esenţial este modul în care va evolua campania de vaccinare”, a mai spus Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a solicitat tuturor unităţilor de învăţământ, şcolilor şi instituţiilor de învăţământ superior ca până în data de 15 ianuarie, ora 16:00, să existe o evaluare cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţământ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici