Sorin Cîmpeanu a anunţat câţi elevi se întorc fizic la şcoală

  • 1.800.000 de copii se vor întoarce de luni la şcoală, reiese din datele estimative ale Ministerului Educaţiei.
  • Potrivit situaţiei la nivel naţional de săptămâna trecută, rata de vaccinare de peste 60% există în 54% din şcolile şi grădiniţele din învăţământul de stat şi privat.
  • Sorin Cîmpeanu spune că în Bucureşti rata de vaccinare va depăşi 70%.
3571 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu a anunţat câţi elevi se întorc fizic la şcoală

Sorin Cîmpeanu a anunţat câţi elevi se întorc la şcoală de luni: În Bucureşti, rata de vaccinare va depăşi 70%

În Bucureşti 70% din şcoli au rata de vaccinare peste 60%, datele urmând să fie actualizate vineri.

„Sunt convins că în această săptămână s-au adăugat suficient de mulţi colegi vaccinaţi încât să spunem că în Bucureşti avem peste 70% rata de vaccinare. Erau 441 de şcoli şi grădiniţe vinerea trecută, publice şi private, care aveau o rată de vaccinare mai mare de 60%”, a spus Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, rata de vaccinare este cea mai mare în rândul liceelor, apoi urmează grădiniţele şi pe ultimul loc sunt şcolile gimnaziale.

Întrebat dacă şcolile care au rata de vaccinare peste 60% pot rămâne în online, ministrul interimar a răspuns: „Da, există posibilitatea de a rămâne online pe baza unei solicitări făcute de Consiliul de Administraţie”.

În ceea ce priveşte numărul estimativ al copiilor care s-ar putea întoarce de luni la ore, Cîmpeanu a spus că este vorba despre 1.800.000 de copii din 2.930.000, privat şi public.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici