Sorin Cîmpeanu, despre anul universitar: „Cursurile predate online parţial sau total vor fi recunoscute indiferent de forma de organizare”

Cursurile predate online, parţial sau total, vor fi recunoscute indiferent de forma de organizare a studiilor în anul universitar 2021 – 2022, a declarat, vineri seara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

5039 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu, despre anul universitar: „Cursurile predate online parţial sau total vor fi recunoscute indiferent de forma de organizare”

Sorin Cîmpeanu: „Cursurile predate online parţial sau total vor fi recunoscute indiferent de forma de organizare”

În şedinţa de Guvern s-a aprobat o ordonanţă potrivit căreia, în situaţia în care universităţile vor fi obligate să apeleze la predarea online - parţial sau total - din cauza evoluţiei epidemiologice, aceste ore se vor recunoaşte indiferent de forma de organizare a studiilor pe parcursul anului universitar 2021 – 2022.

„În absenţa acestei reglementări nu mai exista posibilitatea ca universităţile să facă vreo oră în regim online. Deci a fost rezolvată şi această problemă care va face posibilă funcţionarea universităţilor pe această perioadă de criză sanitară”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, pentru a nu periclita procesul de evaluare a tuturor şcolilor doctorale şi a tuturor domeniilor de doctorat, s-au prelungit mandatele membrilor conducerii ARACIS până cel mai târziu la 31 decembrie 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici