Sorin Cîmpeanu, despre felul în care elevii vor recupera cele două săptămâni de vacanţă

Vacanţa de două săptămâni trebuie recuperată într-un fel. Aşa că ministrul Sorin Cîmpeanu a acceptat propunerea elevilor de a tăia o săptămână din vacanţa de iarnă pentru a putea fi recuperată materia.

1915 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu, despre felul în care elevii vor recupera cele două săptămâni de vacanţă

Sorin Cîmpeanu, despre felul în care elevii vor recupera cele două săptămâni de vacanţă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit, marţi, la Aleph News, despre modul în care se va modifica structura anului. El afirmă că cele două săptămâni de vacanţă suplimentară vor fi recuperate între 3 şi 14 ianuarie, pentru elevii de gimnaziu şi liceu, respectiv între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar.

„Tot anul şcolar e altfel. În măsura în care trebuie să alegem pierderea minimă, şcoala altfel a fost o propunere pe care ministerul a agreat-o. Cert e că în varianta agreată la nivelul Comisiei de dialog social, împreună cu elevii, la solicitarea elevilor, la şedinţă au participat şi părinţii şi profesorii.

În 5 noimbrie, când vom avea ordinul de ministru cu modificarea stucturii anului şcolar, cele două săptămâni de vacanţă se vor recupera în felul următor: între 13 şi 14 ianuarie vor avea şcoală, vor putea avea şcoală cu prezenţa fizică în loc de cele două săptămâni de vacanţă în care nu s-a putut asigura prezenţa fizică a elevilor din gimnaziu şi liceu.

Pentru elevii din învăţământul primar şi copiii din grădiniţe nu este nevoie să vină cu o săptămână mai devreme de 3 ianuarie, ci este suficient să vină pe 10 ianuarie şi să facă şcoală de luni, 10 ianaurie, până vineri, 14 ianuarie”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu afirmă că „nu ne putem permite mai mult de 2 săptămâni de vacanţă suplimentară”.

„Această vacanţă poate fi recuperată, dacă este de două săptămâni. Dacă este mai mare de 2 săptămâni nu poate fi recuperată, păstrând în acelaşi timp datele pentru examenele naţionale. Păstrarea datelor anunţate, cunoscute pentru exemenele naţionale – bacalureat şi evaluarea naţională – este un lucru foarte important”, a subliniat ministrul Educaţiei.

Conform sursei citate, şcoala va începe din nou pe 8 noiembrie.

„Ipoteza de bază este că şcoala va începe cu prezenţă fizică, dacă situaţia epidemiologică o va permite. Dacă situaţia epidemiologică nu va permite, vom fi nevoiţi să începem şcoală în format online. Aceste lucruri vor fi cunoscute în data de 5 noiembrie pentru că atunci vom avea date certe şi nu supoziţii. În momentul de faţă nimeni nu va şti rata de infectare din 5 noiembrie”, a adăugat ministrul.

Elevii au intrat în vacanţă de luni, 24 octombrie, pentru două săptămâni, în contextul numărului mare de noi infectări cu COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici