Sorin Cîmpeanu propune o nouă dată de încheiere a celui de-al doilea semestru. Elevii ar putea avea vacanţă în perioada 2 aprilie-4 mai

  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, propune scurtarea celui de-al doilea semestru cu o săptămână.
  • Şcoala s-ar termina pe 25 iunie, iar examenele de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională ar avea loc la datele stabilite.
  • Vacanţa de primăvară în perioada 2 aprilie - 4 mai rămâne printre propuneri.
1985 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu propune o nouă dată de încheiere a celui de-al doilea semestru. Elevii ar putea avea vacanţă în perioada 2 aprilie-4 mai

Sorin Cîmpeanu a declarat, miercuri seara, la Digi24, că Ministerul Sănătăţii a cerut vacanţa prelungită pentru a reduce mobilitatea. De altfel, situaţia în şcoli a fost, marţi, îngrijorătoare, spune Cîmpeanu, în condiţiile în care numărul şcolarilor şi al angajaţilor infectaţi a fost mult mai mare decât media, însă miercuri s-a infirmat acest trend.

Miercuri au fost 30 de copii infectaţi şi 22 de angajaţi din învăţământ.

„Văzând nemulţumirea iscată, pe bună dreptate, cu privire la lipsa de predictibilitate, propunerea pe care o vom prezenta mâine dimineaţă în Comitetul de Dialog Social, în discuţia cu reprezentanţii elevilor, ai profesorilor şi ai părinţilor, este: se păstrează propunerea de vacanţă între 2 aprilie şi 4 mai, iar dacă vom accepta cu toţii că putem renunţa la o săptămână din cel de-al doilea semestru am putea să păstrăm Evaluarea Naţională exact la aceleaşi date, Bacalaureatul exact la aceleaşi date. Faţă de propunerea anterioară, în loc să se încheie pe 18 iunie, şcoala s-ar încheia pe 25 iunie”, a declarat ministrul.

Întrebat ce argumente a avut Ministerul Sănătăţii când a cerut ca şcolile să se închidă imediat, Cîmpeanu a spus „micşorarea mobilităţii”.

Întrebat, de asemenea, dacă s-a gândit că pe durata celor două Sărbători Pascale românii vor merge la munte, ministrul a spus: „poate fi”.

În ce priveşte posibilitatea ca elevii să înveţe online în loc să stea o lună în vacanţă, Sorin Cîmpeanu a precizat că „au mai rămas foarte mulţi care au dificultăţi la predarea online şi ar fi generat o inechitate” pe care a considerat-o inacceptabilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici