Sorin Dumitraşcu, liderul sindicatului angajaţilor din penitenciare: La Spitalul Penitenciar Rahova este vorba despre o vendetă personală

Sorin Dumitraşcu, liderul Federaţiei Sindicatelor din Penitenciare, a declarat vineri că situaţia de la Spitalul Penitenciar Rahova, privind arestul unor angajaţi pentru agresarea unor deţinuţi, este rezultatul unei vendete personale şi că acuzaţiile se bazează pe declaraţiile unui singur martor.

1533 afișări
Imaginea articolului Sorin Dumitraşcu, liderul sindicatului angajaţilor din penitenciare: La Spitalul Penitenciar Rahova este vorba despre o vendetă personală

Sorin Dumitraşcu, liderul sindicatului angajaţilor din penitenciare: La Spitalul Penitenciar Rahova este vorba despre o vendetă personală

„În această situaţie, din informaţiile pe care le avem noi şi sunt destul de recente, se pare că este vorba despre o vendetă personală, acolo, la nivel local, iar cea mai mare parte din această anchetă se bazează pe declaraţiile unui singur martor, care se pare că era într-un conflict de vreo doi-trei ani de zile întâmplător cu colegii noştri care au fost arestaţi. Toate aceste acuzaţii pleacă de la incidente care au un suport, anume, ar putea exista discuţii dacă îmbracă o formă a răspunderii disciplinare, pe baza cărora s-a dezvoltat o întreagă poveste şi s-au exagerat o serie de detalii precum cele cu cârpa murdară şi urinatul. (...) Toate funcţionează pe baza declaraţiilor de martor, nu sunt probe concrete la momentul acesta şi trebuie să le vedem. Instanţa, cu siguranţă că va solicita probe concrete pentru a depăşi această fază de măsuri de siguranţă”, a spus Sorin Dumitraşcu, presedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Acesta a mai subliniat, în contextul arestărilor preventive şi la domiciliu dispuse de către judecători joi pentru opt dintre angajaţii Spitalului Penitenciar Rahova, că acestea sunt măsuri preventive obişnuite.

„Sunt măsuri care se iau în toate procesele. Ştim că s-au mai făcut arestări, după care s-au mai descoperit că principalul martor avea... ştim că există deja denunţători de profesie, s-ar putea să fim într-o situaţie de genul acesta. S-a descoperit că principalul martor avea ceva interese, iar lucrurile s-au sfârşit într-un fel sau altul”, a mai spus preşedintele FSANP.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus joi arest preventiv pentru patru angajaţi ai Spitalului Penitenciar Rahova, iar alţi patru au primit arest la domiciliu. În dosar s-au făcut mai multe percheziţii, inclusiv la Spitalul Penitenciar Rahova. În aceeaşi cauză, a fost pus sub învinuire şi directorul unităţii, fiind cercetat pentru agresarea mai multor deţinuţi. Acuzaţiile din dosar sunt de supunere la rele tratamente, lovire şi alte violenţe, fals intelectual, favorizarea făptuitorului, influenţarea declaraţiilor.

Procurorii susţin, în referatul cu propunerea de arestare preventivă şi la domiciliu a celor opt angajaţi ai Spitalului Penitenciar Rahova, că faptele acestora erau cunoscute de către conducerea unităţii, care nu a sesizat organele abilitate, ci a încercat să ascundă infracţiunile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici