Sorin Grindeanu cere demiterea şefului CNAIR, Cătălin Homor/ Ministrul de Interne cere demiterea prefectului de Giurgiu după ce nu l-a găsit timp de câteva ore

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, sâmbătă, ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să-l demită pe directorul CNAIR, Cătălin Homor, argumentând că nu e posibil ca, la 14 ore de la ridicarea codului portocaliu, să existe drumuri naţionale şi autostrăzi blocate de zăpadă. Totodată, ministrul Afacerilor Interne a cerut, sâmbătă, demiterea prefectului de Giurgiu, Zorinel Niculcea, după ce susţine că a încercat să îl contacteze pe acesta timp de câteva ore şi nu a reuşit.

9491 afișări
Imaginea articolului Sorin Grindeanu cere demiterea şefului CNAIR, Cătălin Homor/ Ministrul de Interne cere demiterea prefectului de Giurgiu după ce nu l-a găsit timp de câteva ore

Sorin Grindeanu cere demiterea şefului CNAIR, Cătălin Homor

Update 17:51 Grindeanu la videoconferinţa MAI: Vreau să vă gândiţi că blocaţi pe A2 sunt fiul, mama, soţia 

Premierul Sorin Grindeanu a transmis sâmbătă la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă că le cere celor responsabili să trateze problemele apărute ca şi cum ar fi vorba de membri ai familiei lor.

''Vă îndemn la responsabilitate şi mă adresez şi autorităţilor locale - prefecţilor şi comitetelor naţionale. Vreau să trataţi fiecare situaţie apărută ca şí când ar fi o problemă personală a dumneavoastră. Vreau să vă gândiţi că oamenii care sunt blocaţi la kilometrul 138-139 acuma pe A2 - că acolo se află fiul dumneavoastră sau mama dumneavoastră sau soţia dumneavoastră şi să trataţi toate lucrurile în acest mod'', a spus Grindeanu la videoconferinţa convocată la sediul MAI.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, l-a informat că la cei blocaţi echipajele vor ajunge în aproximativ o oră.

''Mie mi se pare că cele mai grave probleme în acest moment, care trebuie a fi gestionate, sunt două şi anume — situaţia de pe A2 (...) şi, de asemenea, cea de alimentare cu energie. Dacă ieri am avut un vârf de 160.000 de abonaţi fără curent electric, astăzi sutem sub 20.000", a subliniat Grindeanu.

Update 15:43 Premierul Grindeanu participă la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă

Premierul Sorin Grindeanu participă sâmbătă la ora 17:00 la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă care are loc la sediul Ministerului de Interne.

În cadrul şedinţei va avea loc o videoconferinţă cu prefecţii. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut sâmbătă demiterea prefectului de Giurgiu, Zorinel Niculcea, după ce susţine că a încercat să îl contacteze pe acesta timp de câteva ore şi nu a reuşit.

Totodată, şeful Executivului i-a convocat sâmbătă la prânz la Palatul Victoria pe miniştrii Energiei, Economiei, Transporturilor şi de Interne pentru a discuta despre pregătirile pentru perioada următoare de cod roşu.

În acest context, Grindeanu a făcut un apel al operatorii privaţi, Muntenia Nord şi Enel, să mărească numărul echipelor de intervenţie astfel încât numărul celor rămaşi fără energie electrică să fie cât mai mic.

Ştire iniţială

”L-am rugat pe dl. ministru Cuc să trimită Corpul de control al dânsului la CNAIR. De asemenea, l-am rugat să ia toate măsurile legale pentru demiterea dlui director CNAIR (Cătălin Homor - n.r.), pentru că în acest moment tot ceea ce înseamnă coordonarea activităţilor de deszăpezire şi modul în care operatorii şi cei care au câştigat au fost coordonaţi, la 14 ore după ridicarea codului portocaliu, este deficitară. Toate lucrurile legale, asta i-am transmis dlui ministru Cuc, să facă o analiză în amănunt, nu doar pe persoană, pentru că e clar că acolo lucrurile sunt deficitare, ci şi pe cauzele care au dus la această situaţie nefericită”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a mai spus că nu mai are nevoie de explicaţii având în vedere starea drumurilor.

”Ne trebuie foarte multe explicaţii, când la 14 ore de la ridicare, avem în continuare 28 de drumuri naţionale nefuncţionale şi două autostrăzi nefuncţionale? Eu cred că discutăm pe o realitate, care este astăzi, acum, la 14 ore de la ridicarea codului”, a mai spus Grindeanu.

El a mai identificat o ”chestiune cât se poate de ciudată pe stocurile de materiale”.

”De ce, de exemplu, avem foarte multe stocuri de sare şi nu avem de nisip? Astea sunt situaţii care trebuie explicate. (...) Nu am discutat cu dl. Homior, eu discut cu ministrul Transporturilor”, a adăugat Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, au mers, sâmbătă, la sediul ministerului Transporturilor pentru verificări, după ce au fost înregistrate plângeri referitoare la modul cum s-a intervenit pentru deszăpezire.

Surse guvernamentale au declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, au mers, sâmbătă, la sediul ministerului Transporturilor, iar, la ora transmiterii ştirii, se fac verificări după ce au existat mai multe plângeri asupra modului în care s-a coordonat şi s-a intervenit pentru deszăpezire pe anumite tronsoane de drum.

Potrivit aceloraşi surse, la finalul acestei vizite vor fi prezentate concluzii, dar şi eventuale măsuri dispuse de premier.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut, sâmbătă, demiterea prefectului de Giurgiu, Zorinel Niculcea, după ce susţine că a încercat să îl contacteze pe acesta timp de câteva ore şi nu a reuşit.

„Acum două nopţi l-am căutat câteva ore pe prefectul de la Giurgiu. Îi voi cere premierului demiterea lui pentru că e inadmisibil ca într-un judeţ care are şi vămi să nu dai de prefect”, a declarat Carmen Dan, la ieşirea de la Ministerul Transporturilor.

Totodată, premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, sâmbătă, ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să-l demită pe directorul CNAIR, Cătălin Homor, argumentând că nu e posibil ca, la 14 ore de la ridicarea codului portocaliu, să existe drumuri naţionale şi autostrăzi blocate de zăpadă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici