Sorin Oprescu a premiat 41 de elevi olimpici cu o excursie la Paris

Un număr de 41 de elevi olimpici, premiaţi la concursuri şcolare internaţionale, au fost recompensaţi vineri de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu câte o excursie în Franţa, la Paris, în perioada 8-13 mai.

423 afișări
Imaginea articolului Sorin Oprescu a premiat 41 de elevi olimpici cu o excursie la Paris

Sorin Oprescu a premiat 41 de elevi olimpici cu o excursie la Paris (Imagine: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)

Dintre olimpicii premiaţi de edil, 12 au obţinut medalii de aur, unii dintre ei câştigând chiar două premii maxime.

Printre câştigătorii mai multor medalii se numără Cătălina Ana Miriţescu de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, care a obţinut două medalii de aur, la olimpiada internaţională de ştiinţe a Uniunii Europene şi la olimpiada internaţională de astronomie şi astrofizică, una de bronz, la o altă etapă a concursului de astronomie şi astrofizică.

O altă elevă premiată de Oprescu, Maria Andreea Filip de la acelaşi liceu, a obţinut o medalie de aur şi una de argint la olimpiada internaţională de ştiinţe a Uniunii Europene şi la olimpiada internaţională de chimie.

Doi dintre elevi, respectiv Adrian Budău şi Vlad Alexandru Gavrilă, tot de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, au obţinut câte două medalii de aur la olimpiada de informatică a Europei Centrale, respectiv la olimpiada internaţională de informatică.

La festivitatea de premiere desfăşurată la Primăria Capitalei, Sorin Oprescu le-a mulţumit olimpicilor pentru că există, "în acest fel, de demnitate şi profesionalism".

"Vă mulţumim pentru că existaţi în acest fel, de demnitate şi profesionalism. Va mai apărea o problemă, respectiv dorinţa de a vă perfecţiona, există oameni şi posibilităţi, reduse, este adevărat, de a vă găsi împlinirea viselor. Sună pompos, dar aşa este, sperăm să nu vă mai oferim dihonii umane, ci posibilitatea de a rămâne să lucraţi în ţară", le-a spus primarul general olimpicilor.

La rândul său, inspectorul general şcolar al Capitalei, Constantin Trăistaru, le-a spus olimpicilor că sunt de nepreţuit. "Sunteţi de nepreţuit. Îmi exprim speranţa pentru revenirea voastră în ţară", le-a spus Trăistaru.

Aceasta este pentru a patra oară când Primăria Capitalei îi premiază pe olimpici cu o excursie în străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici