Sorina Pintea: La dispoziţia premierului, am pornit spre Spitalul de Psihiatrie Săpoca pentru a coordona ancheta/ Suntem alături de familiile îndurerate

Ministrul Sorina Pintea a anunţat că, la dispoziţia premierului Viorica Dăncilă, a pornit spre Spitalul de Psihiatrie din Buzău pentru a coordona ancheta internă după ce patru persoane au murit şi mai multe au fost rănite grav de un pacient, care i-a atacat cu un stativ de perfuzii.

552 afișări
Imaginea articolului Sorina Pintea: La dispoziţia premierului, am pornit spre Spitalul de Psihiatrie Săpoca pentru a coordona ancheta/ Suntem alături de familiile îndurerate

Ministrul Sorina Pintea: La dispoziţia premierului, am pornit la Săpoca. Suntem alături de familiile îndurerate

„In urma informării în permanenţă a premierului, la dispoziţia acesteia, am pornit de urgenţă la spitalul Săpoca din Buzău, pentru a coordona personal ancheta internă privind întâmplările din noaptea trecută şi pentru a asigura tot suportul necesar organelor de urmărire penală. Este un caz tragic care impune rigoare în analiză şi măsuri urgente. Am spus de fiecare dată că siguranţa şi sănătatea pacienţilor sunt menirea întregului sistem medical, iar orice eroare de procedură trebuie corectată prompt pentru a preveni astfel de drame”, a scris ministrul Sănătăţii pe Facebook.

Sorina Pintea a mai precizat că este alături de familiile victimelor: „Suntem alături de familiile îndurerate şi le transmitem toată compasiunea noastră, precum şi asigurarea faptului că toţi cei ce se vor dovedi vinovaţi vor plăti”.

Patru persoane au murit după ce un bolnav a atacat cu un stativ de perfuzii pacienţii internaţi la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din judeţul Buzău. Bărbatul a rănit şi mai multe persoane.

Bărbatul de 38 de ani, care a atacat pacienţii, a fost internat cu sevraj etilic. Atacatorul s-a luptat cu poliţiştii până a fost imobilizat.

Taguri:
pintea,
săpoca,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici