Sorina Pintea, la spitalul din Sibiu: E nevoie de un spital nou/ Există surse

Este nevoie de un spital nou la Sibiu, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, după ce a vizitat un corp de clădire a Spitalului de Urgenţă, construit în 1857. Întrebată din ce bani se poate construi un spital nou, Pintea a răspuns: ”Există surse, trebuie doar să ştii să le accesezi”.

183 afișări
Imaginea articolului Sorina Pintea, la spitalul din Sibiu: E nevoie de un spital nou/ Există surse

Sorina Pintea, la spitalul din Sibiu: E nevoie de un spital nou/ Există surse

Ministrul Sorina Pintea a vizitat vineri, la Sibiu, clădirea în care fucnţionează secţiile Medicale, Oncologie şi Hematologie, care a fost construită în 1857.

După vizită, ministrul a spus că este necesară construirea unui spital nou la Sibiu.

„Am venit să transmit că există voinţă politică pentru a se face un spital la Sibiu. Este necesar văzând şi la faţa locului situaţia. Promisiunile pentru un spital nou la Sibiu au fost făcute de un premier al PSD (Mihai Tudose – n.r.) şi de preşedinte (Liviu Dragnea – n.r.). Promisiunile se ţin”, a declarat Sorina Pintea.

Întrebată din ce fonduri poate fi construit un spital nou la Sibiu, Pintea a spus că va colabora cu administraţia locală, sursele putând fi bugetul local şi bugetul de stat.

„Administraţia locală va fi administratorul spitalului. Este normal să colaborăm şi cred că aici nu e vorba de un factor politic, ci de a face un spital pentru Sibiu. Fonduri sunt inclusiv din bugetul local, buget de stat. Există surse, trebuie doar să ştii să le accesezi”, a mai spus Pintea.

În contextul Summit-ului din 2019 de la Sibiu, Sorina Pintea a spus că nu se poate discuta de o reabilitare completă a spitalului existent până la acea dată, ci doar de igienizare şi semi-reabilitare.

„Pentru pacienţii de acum e nevoie de o igienizare completă, eventual o semi-reabilitare. Eu personal nu aş investi foarte mult în aceste clădiri, având în vedere că acest spital se va construi, iar numărul de paturi va fi preluat de aici, nu vor fi dublate. Până se face spitalul, o dezinfecţie drastică. Ştiu că în asemenea spaţii consumul de substanţe trebuie să fie dublu. Nu cred că poate fi reabilitat complet până anul viitor. Dar în contextul Summit-ului mai sunt spitale care pot prelua. MS a alocat o sumă de bani pentru achiziţia aparaturii medicale în urma analizei făcute. Ar mai fi câte ceva, dar vreau să văd ce se mai poate face”, a mai spus Pintea.

Ministrul Sănătăţii nu a dat un orizont de timp pentru construcţia unui spital nou la Sibiu.

De asemenea, Sorina Pintea a precizat că în ţară mai sunt clădiri vechi precum cea de la Sibiu şi la Cluj, şi, probabil, şi la Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici