Sorina Pintea: Lipsa imunoglobulinei din spitale este o problemă de management

Ministerul Sănătăţii spune că imunoglobulina, proteină a serului sangvin, se găseşte în depozitul Unifarm, iar lipsa acesteia din spitale este o problemă de management. Unităţile spitaliceşti pot cumpăra medicamentul din banii pentru serviciile medicale.

129 afișări
Imaginea articolului Sorina Pintea: Lipsa imunoglobulinei din spitale este o problemă de management

Ministrul Sorina Pintea: Lipsa imunoglobulinei din spitale este o problemă de management

“Programele naţionale de sănătate sunt complementare tratamentelor efectuate de spital. Nu putem invoca lipsa unui medicament pentru că nu avem bani. Chiar dacă în programul naţional în acel moment nu sunt bani, aceştia se dau ulterior, se pot deconta. Spitalul e obligat să asigure tratamentul pacientului”, a mai spus Sorina Pintea.

De asemenea, reprezentantul Ministerului Sănătăţii a afirmat că imunoglobulina există în depozitul Unifarm, iar lipsa acestui medicament din spitale este o problemă de management.

“Am primit şi eu semnale că sunt mai multe spitale în Bucureşti care nu au achitat imunoglobulina. Imunoglobulina există în acest moment în depozitul Unifarm. (...) Pot lua pe banii spitalului, pentru că ei efectuează nişte servicii medicale decontate de Casa de Asigurări în Sănătate. (...) Cu siguranţă e o problemă de management”, a explicat Sorina Pintea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici