Soţi condamnaţi la 30 de ani de închisoare, după ce şi-au omorât doi copii nou-născuţi

Doi soţi din comuna Sprâncenata, judeţul Olt, au fost condamnaţi de magistraţii Curţii de Apel Craiova la câte 30 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, după ce în urmă cu patru ani, respectiv doi ani, şi-au omorât doi copii nou-născuţi.

145 afișări
Imaginea articolului Soţi condamnaţi la 30 de ani de închisoare, după ce şi-au omorât doi copii nou-născuţi

Soţi condamnaţi la 30 de ani de închisoare, după ce şi-au omorât doi copii nou-născuţi (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Sorin şi Maria Diaconu au fost condamnaţi la 30 ani de închisoare, Curtea de Apel Craiova admiţând astfel apelul înaintat de procurorii Parchetului Tribunalului Olt faţă de sentinţa Tribunalului Olt, care i-a condamnat pe cei doi ani la 17 ani de închisoare.

Potrivit procurorului Eugen Iacobescu, cei doi soţi au fost condamnaţi pentru omor deosebit de grav, după ce în 2006 şi 2008 şi-au ucis doi copii nou-născuţi.

"Pe primul copil l-au omorât în 2006, cadavrul micuţului fiind ascuns într-un canal de aducţiune aflat în comuna Sprâncenata. Pe cel de-al doilea copil, născut în 31 ianuarie 2008, l-au omorât în 1 februarie, după ce l-au bătut şi l-au strangulat, părăsindu-l pe un izlaz, la marginea unei păduri. Au sperat că va fi mâncat de lupi sau câini, însă cadavrul a fost descoperit o lună mai târziu, în 4 martie, de către un cioban", a declarat, vineri, procurorul Eugen Iacobescu.

El a precizat că una dintre crime a fost comisă în faţa uneia dintre fetiţele lor, care acum are 16 ani.

Cei doi soţi, care mai au trei copii, şi-au recunoscut faptele.

Ceilalţi trei copii ai cuplului au fost daţi în plasament Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici