Spania, a treia ţară care îl trece pe Djokovic pe lista neagră

Liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, ar trebui să se vaccineze anticovid în condiţiile în care ar urma să joace la turnee în Spania, spune purtătoarea de cuvânt a guvernului de la Madrid.

1187 afișări
Imaginea articolului Spania, a treia ţară care îl trece pe Djokovic pe lista neagră

Spania, a treia ţară care îl trece pe Djokovic pe lista neagră

''Ceea ce trebuie să facă dl. Djokovic este să se vaccineze, acesta ar fi cel mai bun lucru pe care l-ar putea face'', a spus Isabel Rodriguez într-o conferinţă de presă, întrebată dacă jucătorul sârb va putea evolua la turnee din Spania, după ce a fost expulzat din Australia pentru că nu era vaccinat.

Djokovic călătoreşte regulat în Spania, unde deţine o casă în staţiunea Marbella. El a petrecut câteva zile acolo la sfârşitul lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie.

Novak Djokovic, care spera să-şi apere titlul de campion la Australian Open şi să devină primul tenisman din istorie cu 21 de titluri de Mare Şlem în palmares, s-a întors luni în Serbia după unsprezece zile de controverse sportive, judiciare şi diplomatice, generate de opoziţia sa de a se vaccina împotriva Covid-19.

Avertizat şi de francezi

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată. Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei.

El a recunoscut a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată definitiv vineri, ''din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură'', după cum a explicat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, jucătorul pierzând duminică apelul depus.

După Australia, şi Franţa i-a atras atenţia lui „Nole” că riscă să nu joace la vară la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului, dacă nu se vaccinează. Înainte de turneul parizian, Ion Ţiriac organizează, la Madrid, turneul Masters 1.000, care are loc pe zgură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici