Spania asigură un ajutor lunar tinerilor pentru a se muta din casele părinţilor. Ce condiţii trebuie să îndeplinească viitorii chiriaşi

  • Guvernul spaniol va plăti 250 de euro pe lună tinerilor cu venituri mici pentru a-i impulsiona să se mute de la casa părintească
  • Toţi cetăţenii sub 35 de ani şi cu un venit anual sub 24.318 euro pot solicita subvenţia
  • Ajutorul va fi acordat pe o perioadă de doi ani
693 afișări
Imaginea articolului Spania asigură un ajutor lunar tinerilor pentru a se muta din casele părinţilor. Ce condiţii trebuie să îndeplinească viitorii chiriaşi

Sursa foto: Profimedia

Tot mai mulţi tineri adulţi locuiesc cu părinţii lor, deoarece nu îşi pot permite să închirieze o locuinţă. Guvernul spaniol a decis să acorde tinerilor cu venituri mici o subvenţie lunară în valoare de 250 de euro pentru a se muta de la casa părintească.

Toţi cei care doresc să obţină ajutorul de la statul spaniol trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să fie cetăţeni, ca vârstă sub 35 de ani şi să dovedească că nu realizează venituri mai mari 24.318 de euro anual. Subvenţia va fi oferită pe o perioadă de doi ani.

Ministrul Dezvoltării, Raquel Sanchez, a declarat că „sprijinul oferit este un element important deoarece preţul locuinţelor va înceta să mai fie un obstacol în calea emancipării tinerilor”.

Spania are una dintre cele mai mari ponderi din Europa în ceea ce priveşte tinerii, cu vârste cuprinse între 25-29 de ani, care încă locuiesc cu părinţii: până la 55%, potrivit ultimelor date oficiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici