Spania pare să fi depăşit vârful ultimului val de coronavirus, alimentat de Omicron

Spania pare să fi depăşit vârful ultimului val de coronavirus, alimentat de Omicron, a declarat ministrul Sănătăţii.

764 afișări
Imaginea articolului Spania pare să fi depăşit vârful ultimului val de coronavirus, alimentat de Omicron

Spania pare să fi depăşit vârful ultimului val de coronavirus, alimentat de Omicron

Curba infecţiilor este în scădere, a declarat ministrul sănătăţii, Carolina Darias.

Rata de incidenţă pe şapte zile a atins un maxim la începutul săptămânii trecute şi a scăzut la nivelul actual de 1.306 la 100.000 de locuitori.

Presiunea asupra sistemului de sănătate a scăzut, de asemenea. În ultima săptămână, numărul de pacienţi Covid-19 care ocupă paturi de spital a scăzut de la 15,2% la 14,7%. Aproximativ 21,7% din unităţile de terapie intensivă au fost ocupate de cazuri Covid-19, în scădere de la 23,3%, potrivit cifrelor Ministerului Sănătăţii publicate vineri seara.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate peste 1.100 de decese suplimentare asociate coronavirusului.

În ultimele două săptămâni, au fost înregistrate în total 1,48 milioane de infecţii. Cei mai mulţi dintre cei infectaţi nu prezintă niciun simptom sau doar simptome uşoare ale bolii.

Spania are o rată de vaccinare relativ ridicată. Mai mult de 80 la sută au fost vaccinaţi de două ori, iar 44 la sută au primit doza booster.

Multe părţi ale ţării au început să relaxeze restricţiile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici