Specialist în aviaţie, despre avionul prăbuşit în Iran: Atacul terorist nu este exclus

Fostul şef al Aviaţiei Civile din România, generalul Sorin Stoicescu, a spus, pentru MEDIAFAX, că nu este exclusă varianta unui atac terorist sau cea a unui atac de la sol, în cazul avionului ucrainean prăbuşit, miercuri dimineaţa, la scurt timp după decolare de pe principalul aeroport din Iran.

6053 afișări
Imaginea articolului Specialist în aviaţie, despre avionul prăbuşit în Iran: Atacul terorist nu este exclus

Sursă foto: Profimedia

„Nu se exclude să fi fost un atac terrorist, nu se exclude să fi fost un atac de la sol, dar altul decât cele la care se gândeşte toată lumea, adică legătură cu lansarea acelor rachete balistice. (...) După decolare care presupun că a avut loc după ce comandantul aeronavei a făcut controalele necesare, (...) cam după două minute şi jumătate de la decolare, comandantul echipajului a raportat o funcţionare proastă a unuia dintre motoare, inclusiv căderea acestuia”, a explicat specialistul în aviaţie.

Conform sursei citate, din acel moment, este posibil ca pilotul să fi pierdut controlul aeronavei.

„Se presupune că acest accident nu are alte cauze, nu este nimic legat de lansarea acelor rachete balistice pentru că sistemele sunt foarte bine controlate şi nu aveau niciun interes că iranienii să trimită o rachetă către aeroportul lor internaţional. Autorităţile iraniene vor formă o comisie de investigaţie. (...)”, a adăugat Stoicescu.

Un număr de 176 de persoane aflate la bordul avionului ucrainean Boeing 737 au murit după ce aeronava s-a prăbuşit la scurt timp după decolare de pe principalul aeroport internaţional din Iran, potrivit televiziunii de stat iraniene.

Iranul a desfăşurat atacuri cu rachete la baze militare din Irak, unde erau staţionate trupe americane, au informat oficialii de la Washington şi Teheran.

Relaţiile deja tensionate între SUA şi Iran s-au înrăutăţit după ce armata americană l-a asasinat pe generalul iranian Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici