Specialişti de la INSEMEX Petroşani investighează cauzele incendiului de la Clubul Colectiv

O echipă de şase specialişti de la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INCD-INSEMEX) Petroşani investighează, alături de reprezentanţii altor instituţii, cauzele care au dus la izbucnirea incendiului de la Club Colectiv, din Bucureşti.

1130 afișări
Imaginea articolului Specialişti de la INSEMEX Petroşani investighează cauzele incendiului de la Clubul Colectiv

Specialişti de la INSEMEX Petroşani investighează cauzele incendiului de la Clubul Colectiv

Directorul INSEMEX Petroşani, George Găman, care conduce echipa, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că prezenţa specialiştilor de la institutul pe care îl conduce a fost solicitată de Poliţia Capitalei.

”Suntem la locul tragediei din Bucureşti, pentru a realiza o cercetare la faţa locului, care este o etapă preliminară obligatorie în incidente de acest gen. Suntem şase specialişti de la INSEMEX Petroşani, din toate domeniile de activitate ale institutului - explozibili, articole pirotehnice, ventilaţie. Am fost solicitaţi de Poliţia Capitalei”, a spus Găman.

INSEMEX Petroşani, înfiinţat în anul 1949, este specializat în efectuarea cercetărilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru medii potenţial explozive şi/sau toxice.

În urma incendiului produs, vineri seară, în Clubul Colectiv, din centrul Capitalei, şi-au pierdut viaţa 27 de oameni, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi. La acest moment, 146 de persoane sunt internate la 12 spitale din Bucureşti.

Vineri seară, clubul găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of War". Intrarea la acest concert a fost liberă, iar accesul în club s-a făcut începând cu ora 20.30.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici