”Specii de Spaţii” din colecţia de artă contemporană a unei companii franceze, în sălile MNAR | FOTO

Expoziţia ”Specii de Spaţii” transpune o serie de lucrări din colecţia de artă contemporană a companiei Société Générale în sălile Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR)

142 afișări
Imaginea articolului ”Specii de Spaţii” din colecţia de artă contemporană a unei companii franceze, în sălile MNAR | FOTO

”Specii de Spaţii” din colecţia de artă contemporană a unei companii franceze, în sălile MNAR

Inaugurarea expoziţiei ”Specii de Spaţii - Colecţia de artă contemporană a Société Générale”, la Muzeul Naţional de Artă al României, i-a adus în faţa publicului pe Liviu Constantinescu, Directorul Muzeului Naţional de Artă al României, Pierre Buhler, Preşedintele Institutului Francez, dar şi pe Maria-Magdalena Grigore, Secretar de Stat Ministerul Afacerilor Externe, Valer – Daniel Breaz, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Philippe Heim, Director general delegat al Groupe Societe Generale.

”Putem afla lucruri noi chiar şi despre un partener despre care avem impresia că ştim totul” a spus Liviu Constantinescu în discursul de deschidere a evenimentului. Directorul Muzeului de Artă a aşezat în paralel evenimentul din sălile instituţiei sale şi prezentarea ”Aceşti români ce au făcut Franţa, aceşti francezi ce au făcut România”, de pe grilajul Muzeului Naţional de Artă al României.

În ceea ce priveşte colecţia firmei franceze, ”lucrările sunt organizate în jurul câtorva idei inspirate de cartea lui Georges Perec din 1974, «Espèces d’espaces» (Specii de spaţii) care formulează o tipologie poetică a locurilor şi a comportamentelor dictate de acestea. Aceste idei sunt aprofundate prin investigarea practicii a patru dintre cei 24 de artişti selectaţi, Farah Atassi, Julien Prévieux, Danica Dakić, şi Florian & Michael Quistrebert ale căror preocupări devin «studii de caz» care punctează expoziţia”, arată realizatorii expoziţiei.

Scenografia, realizată de Ideogram Studio, ar trebui să ”contribuie la această conversaţie printr-o serie de «colţuri» care delimitează patru «camere» imaginare. Demarcaţiile şi noile configuraţii astfel create pun în valoare juxtapunerea diferitelor forme, intensităţi şi rezonanţe ale imaginaţiei spaţiale, aşa cum transpare ea în lucrări”, notează organizatorii.

Expoziţia este deschisă în cadrul Sezonului cultural Franţa-România 2019 şi poate fi vizitată în perioada 18 aprilie – 14 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici