Spectacol umanitar pentru Szoby Cseh

Asociaţia Cascadorilor Profesionişti din România, în colaborare cu Credidam, organizează vineri, de la ora 19.00, la Arenele Romane din Bucureşti, spectacolul umanitar "Oameni pentru Oameni", în vederea strângerii de fonduri pentru Szobi Cseh, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

705 afișări
Imaginea articolului Spectacol umanitar pentru Szoby Cseh

Spectacol umanitar pentru Szoby Cseh (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cascadorul Szobi Cseh a fost internat în 12 iunie la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, cu o suferinţă hematologică gravă. Potrivit comunicatului Asociaţiei Cascadorilor Profesionişti, acesta insistă să se ocupe de proiectele sale, chiar dacă medicii i-au recomandat odihnă.

"Mă simt bine, vreau să extind aceste proiecte în toată Europa. Este extrem de sănătos să ne ocupăm de copiii abandonaţi şi de animalele părăsite", spune Szobi Cseh, citat în comunicatul de presă.

Conform comunicatului, opiniile medicilor în privinţa lui Szoby Cseh sunt "reţinute".

"Un artist are nevoie de sănătate pentru a-şi îndeplini visul şi capodopera sa. Odată cu artistul din el ne-am modelat treptat şi noi. Ceea ce nu putem uita e că «arta e principala manieră de modelare a omului». Pe mulţi dintre noi Szobi ne-a modelat cu dăruire, cu mare grijă. Sănătatea lui rămâne baza a ceea ce a început la şcoala "Gladiatorul". Copiii aşteaptă şi privesc spre poarta pe care Szobi o deschidea....chiar şi noi, cei mari, îl asteptăm pe temerarul «Buză de Iepure»", se mai spune în comunicat.

La spectacol vor participa personalităţi din lumea artistică precum Alexandru Arşinel, Gheorghe Turdă, Elena Soare, Nico, Marcel Pavel, trupa Solaris, G&G for Jesus, John Diamond şi Bruno Roman. De asemenea, publicul va putea asista la momente de cascadorie cu cai, cu motociclete şi cu torţe.

Biletele au fost puse în vânzare prin reţeaua Eventim, la magazinele Vodafone, Orange, Domo, precum şi la librăriile Cărtureşti şi Humanitas. Preţul unui bilet este de 25 de lei, iar copiii cu vârsta sub 7 ani vor avea acces gratuit.

Szabolcs (Szoby) Cseh s-a născut la data de 11 decembrie 1942, în oraşul Miercurea Ciuc (judeţul Harghita), într-o familie de secui. Încă din timpul facultăţii, el a lucrat ca zburător la trapez la Circul de Stat din Bucureşti, în trupa "Ganea". Aflat în anul trei de facultate, el a colaborat în calitate de cascador la filmul "Dacii", regizat de Sergiu Nicolaescu, apoi în anul următor în filmele "Împuşcături pe portativ" (regizat de Cezar Grigoriu), "Tom Sawyer şi Huckleberry Finn" (producţie franceză) şi "Serbări galante" (în regia lui René Claire).

Între 1967-1980, fiind primul metodist, respectiv, maistru de lupte angajat pe un asfel de post în România, în cadrul Studioului Cinematografic Bucureşti şi apoi în Centrala RomaniaFilm - Centrul de Producţie Cinematografică, Cseh a colaborat la toate filmele realizate de studiourile cinematografice române ce conţineau secvenţe de acţiune-lupte şi a executat multiple cascadorii dificile şi spectaculoase, unele fiind unicat pe plan mondial.

Între 1999 şi 2002 a colaborat la realizarea secvenţelor de acţiune în peste zece filme artistice străine realizate în ţară, inclusiv "Amen", în regia lui Costa-Gavras.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici