Amenda primită de organizatorii show-ului lui Evgheni Plushenko în Cluj. Ce a urmat după ce patinatorul a căzut pe gheaţă. VIDEO

Un spectacol susţinut de patinatorul rus Evgheni Plushenko la Cluj-Napoca stârneşte un puternic val de critici la adresa organizatorilor. Oamenii spun că sportivul a căzut şi, rupând gheaţa, a ţâşnit apa de sub ea, dar şi că spectacolul a fost amânat de sâmbătă până duminică din cauza gheţii. Firma care a organizat spectacolul „Kings on Ice” de la Cluj-Napoca a fost amendată cu 50.000 de lei.

13081 afișări
Imaginea articolului Amenda primită de organizatorii show-ului lui Evgheni Plushenko în Cluj. Ce a urmat după ce patinatorul a căzut pe gheaţă. VIDEO

Val de critici după un spectacol al lui Evgheni Plushenko. Sursa: Facebook

Sute de persoane critică pe Facebook organizarea spectacolului „Kings on Ice” de la BT Arena din Cluj-Napoca, care a avut loc la finele săptămânii trecute.

Mulţi cer retunarea banilor pe bilet, deşi au fost la spectacol, în condiţiile în care evenimentul a durat mai puţin faţă de cât era programat şi au fost probleme tehnice cu gheaţa.

Spectacolul urma să aibă loc sâmbătă seara la BT Arena din Cluj-Napoca şi urma să dureze 3 ore, dar a fost amânat din cauza unor probleme tehnice legate de pregătirea gheţii pentru duminică dimineaţă şi a ţinut o oră şi douăzeci de minute.

Spectacolul era susţinut de patinatorul rus Evgheni Plushenko şi de violonistul Ervin Marton, alături de alţi 20 de patinatori.

„Bătaie de joc! Am mers la Polivalentă plină de emoţii! Mâine nu am cum să văd spectacolul pentru că dimineaţă trebuie să plec din oraş! L-am aşteptat din primăvară de când am luat biletul!”, a scris un utilizator Facebook.

Un altul a criticat faptul că organizatorii nu au anunţat din timp că spectacolul nu poate avea loc în ziua programată: „Ştiaţi că nu va fi gata gheaţa şi că spectacolul nu se ţine!!! Şi aţi redus durata spectacolului la jumătate!!! Returnaţi jumătate din preţul biletelor? Dezastruos!!! Ne-aţi ţinut în frig fără nicio jenă!!”.

O altă persoană nemulţumită scrie că testele de gheaţă nu se fac cu o oră înainte de spectacol, aşa cum au susţinut organizatorii, ci se fac cel puţin cu o zi înainte: „Sunteţi efectiv penibili. Sigur Plushenko şi restul patinatorilor nu vor mai veni niciodată în Cluj şi au tot dreptul să facă asta. Trăim în România şi nu mă mai miră nimic”.

„În primul rând, spectacol amânat de pe o zi pe alta fără ca organizatorii să anunţe pe spectatori. Cauza amânării fiind calitatea gheţii care nici a doua zi nu a fost în regulă, asfel patinatorii de renume mondial au căzut în timpul exerciţiului de mai multe ori. Să vă fie ruşine pentru organizatori într-un oraş de 5 stele. Spectacolul a fost anunţat că va ţine 3 ore, dar în realitate s-a ţinut numai 1 oră şi 20 de minute, iar din cei 20 de patinatori anunţaţi au fost cam jumătate prezenţi. Prin această cale solicităm despăgubiri de la firma organizatoare pentru spectatori”, a scris un alt utilizator.

Oamenii spun că Evgheni Plushenko a căzut la un moment dat, pentru a-şi susţine moral fiul, care a căzut şi el, dar, rupând gheaţa, a ţâşnit apa: „Ce a ţinut de patinatori a fost minunat în ciuda tuturor impedimentelor şi atât cât au reuşit să performeze în limita siguranţei lor. Gheaţa de toată jena. De aceea spectacolul a ţinut o oră, pentru că gheaţa se topea în jurul lor. Apoi ca ţâşnit apa ca o fântână artezianî. Nu doar firma responsabilă pentru gheaţă e vinovata, ci voi, organizatorii. De aceea sunteţi organizatori, să vă asiguraţi că totul iese perfect pentru un astfel de show! Am luat biletul din februarie şi am venit din alt judeţ! De-a dreptul penibil. Normal ar fi ca toată lumea să primească despăgubiri”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Шоу должно было состояться вчера в 19-00,но на 18-00 лёд даже был не наморожен:лужи,торчащие трубки,не то что прыгать,кататься было бы невозможно.Я такого не видел никогда.Вместе с организаторами наша команда рискнула и перенесла шоу на сегодняшнее утро в 9-30 утра,так как вечером у нас уже Будапешт Честно говоря,не ожидал увидеть полный зал в такое раннее время.Я откатал за свою жизнь больше 3000 шоу,но я никогда не видел таких проблем с намороженным льдом(который в итоге так и не сделали нормально ) и никогда так рано утром не катался для зрителей! Лёд нас все равно подвёл,помимо дырки в середине льда,которую все аккуратненько объезжали,к концу шоу лёд начал таять и трескаться,но мы все таки рискнули с Саней в финале прыгнуть.Он прыгнул и упал, я тоже прыгнул,попал коньком в водяную трубку,упал и случился фонтан де Треви!Вы когда-нибудь такое видели?Я точно нет!Вот такое у нас незабываемое было шоу.Не представляю,что сделают организаторы с компанией по заморозке льда,но вчера меня зрители про перенос шоу хотели разорвать на кусочки,а сегодня провожали нас стоя аплодисментами ! Все таки в Европе по-прежнему любят фигурное катание и это очень здорово ! Thank you Cluj-Napoca ❤️Loooooooove

A post shared by Евгений Плющенко (@plushenkoofficial) on

Dec 8, 2019 at 4:46am PST

Organizatorii au anunţat returnarea biletelor pentru persoanele care doresc acest lucru şi au precizat că problemele au fost provocate de firma de producţie din Ungaria care s-a ocupat de pregătirea patinoarului.

50.000 lei amendă pentru organizatorii spectacolului lui Evgheni Plushenko

Firma care a organizat spectacolul „Kings on Ice” de la Cluj-Napoca a fost amendată cu 50.000 de lei de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj. Aceeaşi firmă e obligată să restituie preţul biletelor pentru cei care nu au participat la eveniment.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj, oamenii au fost ţinuţi în frig, nefiindu-le permis accesul de la ora 18.00, cum era în program.

„În urma cercetării a 30 de reclamaţii depuse împotriva organizatorului <Kings on Ice>, s-au descoperit mai multe deficienţe. Prin neasigurarea suprafeţei de gheaţă, conform standardelor, evenimentul a fost reprogramat pentru a doua zi, dată la care suprafaţa gheţii prezenta neconformităţi, consumatorii au fost ţinuţi în condiţii improprii, în frig, nefiindu-le permis accesul de la ora 18 cum era în program, nu a existat comunicare referitoare la reprogramarea spectacolului şi nici privind recuperarea sumelor plătite, spectacolul trebuia să ţină 120 de minute şi a fost comprimat la 70 de minute. Organizatorul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 50.000 de lei”, se arată în comunicatul CJPC Cluj.

Comisarii au dispus firmei organizatoare să restituie contravaloarea biletelor pentru cei care care nu au participat la spectacol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici