"Spiru Haret" are 53 de centre teritoriale pentru învăţământ la distanţă ilegale

Universitatea "Spiru Haret" are 53 de centre teritoriale pentru învăţământ la distanţă ilegale care funcţionează în toată ţara, dar şi la Berlin, Chişinău, Madrid, New York, Tel Aviv, Roma,Viena, Toronto, Paris, dar şi 25 de facultăţi cu 49 de domenii de licenţă autorizate provizoriu sau acreditate.

1354 afișări
Imaginea articolului "Spiru Haret" are 53 de centre teritoriale pentru învăţământ la distanţă ilegale

"Spiru Haret" are 53 de centre teritoriale pentru învăţământ la distanţă ilegale (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) a făcut publică lista specializărilor, a programelor de studii, a formelor de învăţământ (zi, învăţământ cu frecvenţă redusă - FR sau învăţământ la distanţă - ID) şi a locaţiilor în care funcţionează la Universitatea "Spiru Haret" şi care au fost autorizate/acreditate în baza evaluărilor Consiliului Naţional pentru Evaluare şi Acreditare Academică/Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior.

Toate cele 25 de facultăţi ale Universităţii cu 49 de domenii de licenţă şi 53 specializări sau programe de studii au autorizare de funcţionare provizorie sau acreditare atât pentru învăţământul de zi, frecvenţă redusă sau la distanţă, potrivit MECI.

În schimb, cele 53 de centre teritoriale pentru învăţământul la distanţă ale Universităţii "Spiru Haret", 44 din România şi nouă din alte ţări nu funcţionează legal.

MECI atrage atenţia candidaţilor, părinţilor sau altor persoane interesate, să verifice cu atenţie listele din anexe înainte de a depune dosarul de admitere la această instituţie.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţii Universităţii "Spiru Haret", întâlnire în care s-au făcut mai multe propuneri pentru intrarea în legalitate a unităţii de învăţământ superior. Unele propuneri ar trebui să fie rezolvate până la sfârşitul acestei săptămâni.

O primă propunere este ca înscrierea la admiterea în anul universitar 2009 - 2010 să se facă doar la acele facultăţi, specializări sau programe de studiu pentru care există autorizaţie de funcţionare provizorie sau acreditare.

Pentru absolvenţii din 2009, MECI va elabora diplome cu antetul ministerului numai pentru facultăţile autorizate provizoriu sau acreditae din cadrul "Spiru Haret". În cazul celor pentru care nu există autorizaţie provizorie sau acreditare, va fi promovat un proiect de ordonanţă astfel înâct tinerii din respectivele facultăţi să fie ajutaţi ca să poată susţine examenele de licenţă.

O altă problemă la "Spiru Haret" este cea privind promovarea la rang de conferenţiar sau profesor a cadrelor didactice proprii. Potrivit ministrului, niciun cadru diactic care a obţinut acest titlu doar prin recunoaşterea la nivelul Senatului Universităţii "Spiru Haret" nu va fi recunoscut de către MECI în această funcţie.

O altă problemă discutată a fost cea privind respectarea, potrivit legii, a duratei de studii, fiind vorba despre Facultatea de Drept pentru care legea prevede patru ani de studiu (240 credite). La nivelul "Spiru Haret", această facultate are însă trei ani de studii.

"Am cerut conducerii Universităţii să reglementeze această problemă, astfel ca facultatea să aibă patru ani de studiu şi 240 de credite", a mai spus Andronescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici