Spital decimat de COVID-19. Demisii în bloc, după ce un medic a fost confirmat pozitiv la coronavirus/ Alte 20 de cadre medicale, izolate

Opt medici ai Spitalului Câmpina au demisionat. Spitalul suport pentru pacienţii cu noul COVID-19 a rămas, în aceste condiţii, cu doi medici de ATI.

7131 afișări
Imaginea articolului Spital decimat de COVID-19. Demisii în bloc, după ce un medic a fost confirmat pozitiv la coronavirus/ Alte 20 de cadre medicale, izolate

Opt medici ai Spitalului Câmpina - spital suport- au demisionat

Prefectura Prahova a anunţat joi că, până acum, au fost înregistrate zece demisii date de medicii din judeţ.

Opt dintre ei sunt medici la Spitalul Municipal Câmpina, desemnat unitate-suport, altul lucra la Spitalul de Boli Pulmonare Breaza şi ultimul la Spitalul Orăşenesc „Sf. Filofteia“ din Mizil.

Dintre medicii demisionari, patru sunt pensionari, dar au continuat să profeseze, spun cei de la Prefectura Prahova.

La rândul său, managerul Spitalului Municipal Câmpina, Călin Tiu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că dintre cei opt medici demisionari, 3 erau ATI-işti, iar ceilalţi doctori neonatologi, de interne sau chirurgi.

„Cei trei ATI-işti erau în activitate, în floarea vârstei, peste 40 de ani. Ceilalţi sunt pensionari care aveau contracte de colaborare pe care le-au întrerupt. Noi am scos la concurs posturi, în trecut, dar care nu s-au ocupat. În mod normal, am avea nevoie de 8 medici ATI, acum sunt doi”, a declarat Tiu.

Spitalul Municipal Câmpina a fost desemnat spital suport pentru pacienţii cu noul COVID -19 în judeţul Prahova.

 

Medic de la Spitalul Câmpina, spital suport, confirmat pozitiv la coronavirus

Un medic de la Spitalul Municipal Câmpina, declarat suport pentru pacienţii cu noul COVID-19, a fost confirmat pozitiv la coronavirus. 20 de angajaţi ai spitalului, consideraţi contacţi ai medicului, sunt izolaţi acasă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit conducerii Spitalului Municipal Câmpina, un medic este internat într-o altă unitate sanitară, unde a fost diagnosticat pozitiv la COVID-19.

„Am solicitat Direcţiei Sanitare Prahova începerea procedurii de evaluare epidemiologică în spital. Un număr de 20 angajaţi, toţi fără simptomatologie, au fost consideraţi contacţi. Pentru aceştia s-a luat măsura izolării la domiciliu timp de 14 zile”, au spus cei din conducerea spitalului.

Până acum, nu s-a confirmat pozivit niciun pacient al Spitalului Municipal Câmpina.

Spitalul Municipal Câmpina a fost desemnat spital suport pentru pacienţii cu noul COVID -19 în judeţul Prahova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
medici,
demisii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici