Spital regional la Braşov cu bani de la Uniunea Europeană

  • La Braşov va fi construit un spital regional de boli infecţioase şi pneumologie.
  • Spitalul va fi făcut cu bani de la Ministerul Sănătăţii şi din fonduri europene.
  • C. Creţu:România nu a profitat de fondurile europene pe care ar fi putut să le obţină.
2631 afișări
Imaginea articolului Spital regional la Braşov cu bani de la Uniunea Europeană

Spital regional la Braşov cu bani de la Uniunea Europeană

Braşovenii se vor putea trata într-un spital nou. Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a semnat vineri protocolul de colaborare privind construirea unui spital regional la  Braşov.

Autorităţile trebuie să se asigure că există suficient personal medical, dar şi infrastructura necesară care să susţină o nouă unitate spitalicească.
Demersurile sunt încă la început.
 
IOANA MIHĂILĂ, ministrul Sănătăţii:
”Primăria Braşov a trimis către Ministerul Sănătăţii un studiu de prefezabilitate pentru un spital de boli infecţioase şi pneumologie, dar acest spital a fost pus în lista de PNRR împreună cu alte proiecte de investiţii, decizia finală va fi după ce vom avea studiul de fezabilitate final, proiectul tehnic şi din nou vom vedea alocarea bugetară”.
 
Primele trei spitale regionale, de la Iaşi, Craiova şi Cluj vor fi gata în 2026, a spus Ioana Mihăilă. Spitalul de la Braşov va fi făcut cu bani de la minister şi din fonduri europene.
 
Corina Creţu spune că bani europeni sunt, trebuie doar să îi folosim. 
(SINCRON)
 
CORINA CREŢU, europarlamentar:
”În ultimul an şi jumătate ne-a arătat cât de important este acest domeniu care a fost subestimat foarte mult timp şi cât de importante sunt investiţiile în domeniul sănătăţii. Încă din martie 2020, în domeniul fondurilor europene s-au ridicat toate restricţiile. România nu a profitat suficient de ridicarea acelor condiţionalităţi. Se puteau muta fonduri, bani dintr-un fond în altul în domeniul sănătăţii”.
 
Şi din programul EU4Health, România va primi bani pentru sănătate.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici