Spitalele Elias, Bagdasar, Militar şi Alexandrescu asigură recuperarea răniţilor din Colectiv. Secretar de stat: Infecţiile intraspitaliceşti la pacienţii arşi sunt inevitabile

Spitalele Elias, Bagdasar-Arseni, Militar Central şi Grigore Alexandrescu vor asigura tratamentul de recuperare medicală pentru persoanele rănite în incendiul din clubul Colectiv, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc.

352 afișări
Imaginea articolului Spitalele Elias, Bagdasar, Militar şi Alexandrescu asigură recuperarea răniţilor din Colectiv. Secretar de stat: Infecţiile intraspitaliceşti la pacienţii arşi sunt inevitabile

Spitalele Elias, Bagdasar, Militar şi Alexandrescu asigură recuperarea răniţilor din Colectiv. Secretar de stat: Infecţiile intraspitaliceşti la pacienţii arşi sunt inevitabile

Din comisia care va analiza fiecare caz în parte şi va decide, de comun acord cu specialiştii străini, care pacienţi ar putea beneficia de continuarea tratamentului în străinătate fac parte, printre alţii, profesor doctor Ioan Lascăr, profesor doctor Dan Enescu şi doctor Cristian Niţescu, precum şi şefii clinicilor de recuperare medicală, a spus secretarul de stat Dorel Săndesc.

Acesta a precizat că doctorul Gabriel Diaconu va coordona grupul de intervenţie, iar comisia are în componenţa sa medici specialişti în chirurgie plastică şi reparatorie, în recuperare medicală, psihologi şi asistenţi medicali.

''Această comisie medicală mixtă va analiza fiecare caz, dintre pacienţii internaţi şi cei externaţi, pentru a le stabili un program adecvat de recuperare medicală. S-au stabilit spitalele în care se va asigura acest tratament de recuperare - ambulator sau, la nevoie, prin internare. De asemenea, programul de recuperare medicală va fi integrat într-un program comprehensiv de asistenţă psihologică şi socială, atât pentru pacient, cât şi pentru membrii familiei. Persoana de contact şi coordonatorul grupului de intervenţie în criză este doctor Gabriel Diaconu'', a adăugat Săndesc.

Comisia medicală va analiza fiecare caz, iar acolo unde va considera că, prin gravitatea leziunilor şi complexitatea procedurilor de recuperare, există o recomandare pentru tratament în străinătate, va face acest demers.

''Recomandarea va fi făcută de o comisie unică, pentru a asigura un procedeu standardizat'', a mai spus secretarul de stat.

În ceea ce priveşte problema infecţiilor intraspitaliceşti, Săndesc a arătat că la pacienţii arşi acestea sunt inevitabile.

''Profesional, este evident şi recunoscut de toată lumea - infecţiile intraspitaliceşti la pacienţii arşi sunt inevitabile. Din statisticile internaţionale - 75 la sută dintre pacienţii cu arsuri grave care ajung să moară au infecţii intraspitaliceşti. Pacienţii vor fi în continuare îngrijiţi conform standardelor, conform experienţei deosebite pe care o au medicii'', a adăugat secretarul de stat din MS.

Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti fac o analiză a infecţiilor la pacienţii cu arsuri, urmând să prezinte un raport complet şi un plan de măsuri concrete.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, că persoanele rănite în incendiul din Colectiv care sunt în clinici din mai multe ţări vor continua acolo tratamentul de recuperare, iar pacienţii internaţi în spitale din Capitală ar putea fi transferaţi în străinătate, la recomandarea specialiştilor.

În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Dintre răniţii internaţi, au mai decedat 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.

Unii dintre răniţi internaţi în spitale din Capitală au fost transferaţi în clinici din străinătate. În prezent, aproximativ 30 dintre răniţii din Clubul Colectiv sunt internaţi în clinici din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia şi Germania.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici