Spitalul Bacău a contestat în instanţă amenzile pentru neanunţarea suspiciunii de coronavirus. Amenzile primite

Conducerea Spitalului de Urgenţă din Bacău a contestat, miercuri, în instanţă procesul verbal prin care mai mulţi angajaţi au fost amendaţi de Direcţia de Sănătate Publică pentru că nu au anunţat instituţia cu privire la un pacient suspect de coronavirus.

436 afișări
Imaginea articolului Spitalul Bacău a contestat în instanţă amenzile pentru neanunţarea suspiciunii de coronavirus. Amenzile primite

Spitalul Bacău a contestat în instanţă amenzile pentru neanunţarea suspiciunii de coronavirus. Amenzile primite

Potrivit unui comunicat semnat de managerul unităţii medicale, Adrian Popa, spitalul a contestat la Judecătoria Bacău procesul verbal de contravenţie încheiat de DSP Bacău în 27 ianuarie pe numele personalului medical din Unitatea de Primire a Urgenţelor.

Prin acest proces verbal, un medic a fost amendat cu 20.000 de lei, iar un asistent medical şi un infirmier au primit amenzi de câte 2.000 de lei. Toţi au participat la consultul şi investigaţiile medicale ale unui pacient suspect de coronavirus.

Reprezentanţii spitalului susţin că procesul verbal a fost făcut abuziv.

„Conducerea SJU Bacău reaminteşte că procesul verbal de contravenţie prin care s-a stabilit o amendă de 20.000 lei medicului curant şi câte 2000 de lei celorlalţi doi salariaţi, a fost făcut abuziv de către o echipă a DSP Bacău care a acuzat faptul că DSP nu a fost informată imediat despre existenţa cazului şi că presa a aflat prima despre acest lucru”, a transmis conducerea spitalului.

Aceasta menţionează că angajaţii au repectat procedurile medicale şi că aceştia „nu intră în competiţie cu mass media cu privire la exclusivitatea ştirilor”.

„Menţionăm că personalul medical a respectat întocmai procedurile medicale în acest caz, că informarea s-a făcut imediat cum medicii au avut suficiente date ca să pună diagnosticul de suspiciune de coronavirus şi că salariaţii UPU nu intră în competiţie cu mass media cu privire la exclusivitatea ştirilor”, se mai arată în comunicat.

Potrivit DSP Bacău, studentul suspect de infecţie cu coronavirus a ajuns la UPU cu maşina personală la ora 13.28, a fost preluat la 13.30, iar la ora 13.35 a fost izolat, fără ca DSP să fie anunţată de acest caz, deşi există o hotărâre de Guvern care stabilieşte metodologia de raportare şi de colectare a datelor pentru supravegherea bolilor transmisibile.

Şapte medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău şi-au scris demisiile după ce colegul lor a fost amendat, dar şi le-au retras ulterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici