Spitalul Clinic „Dr. Ion Cantacuzino”, operaţionalizat pentru COVID-19. Nelu Tătaru vrea mai multe paturi de ATI

Spitalul Clinic „Dr. Ion Cantacuzino” ar urma să asigure paturi pentru Terapie Intensivă bolnavilor COVID-19, a declarat, luni seara, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

678 afișări
Imaginea articolului Spitalul Clinic „Dr. Ion Cantacuzino”, operaţionalizat pentru COVID-19. Nelu Tătaru vrea mai multe paturi de ATI

Tătaru a declarat, la Digi 24, că la Terapie Intensivă sunt în primul rând bolnavii care au suferinţa de 7 - 14 zile, care pot decompensa cel mai des şi în a doua fază a bolii ajung în aceste secţii.

„Noi pregătim aceste paturi în continuare, deşi vedem un număr care se plafonează la 9 – 10.000, vedem în acelaşi timp rămânând pe terapie intensivă 1.180 de pacienţi, vedem în acelaşi timp un număr de decese, vedem în acelaşi timp cazurile care trec în faza a doua bolii, cei care sunt în Boli Infecţioase şi necesită, la un moment dat, terapie intensivă. (...) De aceea, adaptarea sau evidenţierea altor paturi de terapie intensivă, precum şi a altor unităţi spitaliceşti care pot completa cu paturi de terapie intensivă este principala noastră preocupare în această perioadă, atât în Bucureşti, cât şi în teritoriu”, a spus Nelu Tătaru.

Întrebat câte paturi de ATI ar mai putea fi găsite, ministrul a spus că „în jurul de 200 de paturi operaţionalizăm pe terapie intensivă pentru Covid atât la nivel de teritoriu, cât şi în Bucureşti”.

Potrivit acestuia, în Bucureşti sunt, în prezent, 21 de spitale care sunt COVID sau parţial COVID.

„O mare majoritate dintre ele sunt doar cu terapie intensivă, cum sunt, de exemplu, Floreasca, Spitalul Universitar, care intervin cu paturi de terapie intensivă. Noi intenţionăm astăzi (luni - n.r ) să mai operaţionalizăm şi Spitalul Cantacuzino care să vină cu paturi de terapie intensivă şi, în măsura în care va fi nevoie, să evaluăm şi alte spitale pentru perioada următoare”, a explicat Nelu Tătaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici