Spitalul Colentina redevine spital pentru tratarea COVID-19

  • Spitalul Colentina redevine spital COVID-19
  • Medicii şi asistenţii şcolari din unităţile din scenariul roşu vor fi detaşaţi în spitalele COVID-19
  • Pacienţii non-COVID vor fi externaţi sau transferaţi la alte spitale
783 afișări
Imaginea articolului Spitalul Colentina redevine spital pentru tratarea COVID-19

Spitalul Colentina redevine spital pentru tratarea COVID-19

Spitalul Colentina devine spital COVID-19 în totalitate, adică 300-400 de locuri în plus pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. În plus, medicii şi asistenţii şcolari de la unităţile care funcţionează în scenariul roşu vor fi detaşaţi în spitalele care tratează pacienţi cu COVID-19. Este cazul şcolilor care se închid, iar cursurile au loc în sistem online.

Dar ce se întâmplă cu pacienţii care nu suferă de COVID-19? Fostul director medical al spitalului Colentina, Dr. Sabina Zurac, care a demisionat astăzi, a spus că unii pacienţi vor fi externaţi, iar ceilalţi transferaţi către alte spitale. Uite ce spune şi Cristian Băicuş, şeful Secţiei Medicale 2 de la spitalul Colentina.

Cristian Băicuş, Şeful Secţiei Medicale II Spitalul Colentina: Pacienţii care sunt internaţi acum, ordinul spune să-i dăm afară, să-i trimitem, oriunde om vedea noi, or vedea ei. Ceilalţi, nu ştiu ce o să facem, am avut două luni în care am reuşit să mai vedem dintre ei. O să-i lăsăm să se descurce singuri. Îi mai trimitem la câte cineva. Prima oară a fost bătaie de joc că ne-au trimis pacienţi care nu trebuia, nu aveau ce căuta în spital. Acum va fi reversul medialiei. Vor fi pacienţi gravi, pacienţi cu insuficienţă respiratorie. De fapt, ei confiscă tot spitalul Colentina pentru că au nevoie de ATI. Vor ca toate paturile, sau sute de paturi să le facem de ATI. Foarte bine, paturile poţi să scrii pe ele ATI. Întrebarea e cine vede aceşti pacienţi, ce aparatură ai pentru aceşti pacienţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici