Spitalul Elias: prima prelevare de organe din acest an de la un pacient aflat în moarte cerebrală

La Spitalul Elias s-a încheiat prima prelevare de organe din acest an de la un pacient aflat în moarte cerebrală, anunţă Agenţia Naţionala de Transplant: „Un alt pacient critic va putea spune că , datorită intervenţiei de transplant hepatic”.

441 afișări
Imaginea articolului Spitalul Elias: prima prelevare de organe din acest an de la un pacient aflat în moarte cerebrală

Spitalul Elias: prima prelevare de organe din acest an de la un pacient aflat în moarte cerebrală

„Oameni pentru oameni. Şansa la viaţă pentru unii dintre semenii noştri depinde de decizia altor oameni de a fi de acord să le ofere această şansă. În zorii zilei s-a încheiat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias prima prelevare de organe din acest an de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Mulţumim familiei donatorului care a acceptat să treacă peste propria suferinţă şi să dea o şansă la viaţă semenilor aflaţi în suferinţă”, potrivit Agenţiei Naţionale de Transplant.

ANT arată că, în spatele fiecărui acord, care va duce la vieţi salvate prin transplant, se află efortul personalului medical implicat în activitatea de declarare şi donare, în general personalul secţiei ATI şi coordonatorul de transplant

„Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni un alt pacient critic va putea spune că <s-a născut a doua oară>, datorită intervenţiei de transplant hepatic. Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor oamenilor care înţeleg că donarea de organe şi ţesuturi este un gest suprem, precum şi echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă la viaţă”, încheie ANT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
transplant,
elias,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici