Spitalul Floreasca anunţă cercetare administrativă în cazul femeii care a ars în sala de operaţii

Reprezentanţii Spitalului Floreasca anunţă că a fost demarată o cercetare administrativă în cazul femeii care a ars în sala de operaţii, subliniind că, în funcţie de rezultatele anchetei interne vor fi sesizate organele abilitate.

756 afișări
Imaginea articolului Spitalul Floreasca anunţă cercetare administrativă în cazul femeii care a ars în sala de operaţii

Spitalul Floreasca anunţă cercetare administrativă în cazul femeii care a ars în sala de operaţii

„În cursul dimineţii de duminică, 22 decembrie 2019, pacienta în cauza, care prezenţa o patologie foarte complexă şi gravă, a fost supusă unei reintervenţii chirurgicale de urgenţă, intervenţie necesară pentru supravieţuirea pacientei şi stabilizarea funcţiilor vitale. Intervenţia chirurgicală a fost una complexă, iar în cursul acesteia s-a produs evenimentul nefericit în urmă căruia au rezultat arsuri tegumentare. Incidentul a fost rapid gestionat de echipa medicală, intervenţia chirurgicală fiind finalizată”, se arată într-un comunicat al Spitalului Floreasca.

În cursul aceleiaşi zile, incidentul a fost adus la cunoştinţă conducerii spitalului, care s-a deplasat în unitate şi a demarat o cercetare administrativă pentru a identifica circumstanţele producerii accidentului.

„În acest sens au fost solicitate şi primite declaraţii ale personalului implicat în incident şi au fost păstrate materialele care au legătură cu incidentul. Dacă în urmă acestei cercetări administrative vor fi evidenţiate fapte/aspecte cu alte conotaţii, vor fi sesizate organele în drept. De asemenea, în paralel, se efectuează o verificare şi de către Ministerul Sănătăţii, spitalul nostru punând la dispoziţie toate documentele obţinute în cercetarea noastră administrativă”, mai anunţă sursa citată.

În momentul în care cercetarea va fi finalizată, concluziile vor fi făcute publice.

O pacientă a fost arsă pe masa de operaţii la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greşit substanţele de dezinfecţie, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Anunţul a fost făcut de deputatul Emanuel Ungureanu.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a precizat că a aflat târziu de femeia arsă de la Spitalul Floreasca şi, imediat, a cerut control deoarece exista pericolul muşamalizării cazului. Costache spune că este surprinzătoare atitudinea chirurgilor care refuză să coopereze cu echipa de control.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
floreasca,
ars,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici