Spitalul Floreasca se va muta din centrul Capitalei. Unde se va reloca cea mai mare unitate medicală de URGENŢĂ din Bucureşti

Primăria Sectorului 1 şi Ministerul Sănătăţii au semnat, miercuri, un protocol pentru relocarea Spitalului Floreasca pe şoseaua Bucureşti-Târgovişte, investiţia ridicându-se la peste 200 de milioane de euro.

9556 afișări
Imaginea articolului Spitalul Floreasca se va muta din centrul Capitalei. Unde se va reloca cea mai mare unitate medicală de URGENŢĂ din Bucureşti

Spitalul Foreasca se va muta din centrul Capitalei. Unde se va reloca unitatea medicală

”Am constatat, împreună cu managerul spitalului, împreună cu primăria, care este administratorul celor două clădiri, că, practic orice posibilitate de extindere, orice posibilitate de îmbunătăţire a circuitelor a fost depăşită la nivelul Spitalului Floreasca, iar la nivelul Spitalului de Arşi, după cum ştiţi, practic s-au făcut renovări la secţia de Terapie Intensivă şi, în rest, mare lucru nu se mai poate face”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Costurile se ridică la peste 200 de milioane de euro, banii fiind alocaţi integral din bugetul Primăriei Sectorului 1.

”Costurile vor fi suportate de Primăria Sectorului 1 integral. (...) Bugetul primăriei este destul de mare să-şi permită asigurarea unor sume pentru construirea unui spital, undeva la 200 - 250 de milioane de euro, cu toate dotările. (...) Suntem în linie dreaptă şi putem să ne apucăm de treabă. Împreună cu ministerul Sănătăţii”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Acesta a dat asigurări că zona în care se va afla spitalul este una accesibilă, având în apropiere o staţie de metrou, dar şi centura Capitalei.

”Are intrare din Bucureşti-Târgovişte, deci accesul se poate face direct din Bucureşti-Târgovişte şi există şi o stradă laterală care ar putea fi folosită. (...) În zona respectivă, e o staţie de metrou, este foarte aproape de centura Bucureştiului. Eu zic că este o zonă foarte accesibilă. Acest spital va fi dotat cu heliport, deci va avea toate condiţiile”, a mai spus Tudorache.

Proiectul ar urma să fie finalizat în trei-patru ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici