Spitalul "Grigore Alexandrescu" deschide în iulie o secţie de neurochirurgie pediatrică

Spitalul "Grigore Alexandrescu" va deschide, în iulie, o secţie de neurochirurgie pediatrică, alături de cea de chirurgie cardiovasculară, cu echipamente de ultimă generaţie, a anunţat, marţi managerul unităţii sanitare, Dan Enescu.

515 afișări
Imaginea articolului Spitalul "Grigore Alexandrescu" deschide în iulie o secţie de neurochirurgie pediatrică

Spitalul "Grigore Alexandrescu" deschide în iulie o secţie de neurochirurgie pediatrică

"În iulie vom deschide două secţii speciale, una este cea de chirurgie cardiovasculară, şi alta, în premieră, cea de neurochirurgie pediatrică. Ambele secţii vor funcţiona în noua clădire", a spus Dan Enescu.

Fiecare din cele două secţii vor avea câte două săli de operaţie fiecare, câte opt paturi de terapie intensivă şi câte 12 saloane.

"Este nevoie şi de o clinică de neurochirugie pediatrică întrucât aici ajung mulţi copii cu politraumatisme, victime ale accidentelor. Vom avea o linie de gardă pentru nerochirurgie şi cinci posturi de medici, pentru aceasta. Avem în vedere să fim ca orice alt spital de top din lume", a mai spus Enescu.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, anunţa, la începutul lunii februarie, când a vizitat spitalul, că a deblocat 119 posturi pentru angajarea personalului necesar funcţionării centrului de chirurgie cardiovasculară

Lucrările la acest departament vor fi finalizate până la începutul lunii mai, urmând să fie echipat complet cu aparatura modernă necesară, din fonduri asigurate de Ministerul Sănătăţii, şi să fie deschis în acest an.

Departamentul va fi un centru de excelenţă în domeniul chirurgiei cardiace pediatrice, realizat în cadrul unui proiect al Clubului Rotary sprijinit de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" Bucureşti.

Potrivit statisticilor oficiale, peste 1.000 de copii cu probleme cardiace se nasc anual în România, fruntaşă în Europa la numărul de copii cu boli de inimă. În acest moment, peste 20.000 de copii au nevoie de o operaţie pe cord, 1.500 având probleme grave şi necesitând intervenţii chirurgicale de urgenţă. Cinci mii de copii cu boli cardiace mor în fiecare an în România pentru că nu sunt diagnosticaţi corect şi trataţi la timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici