Video Spitalul Judeţean Braşov aşteaptă de două săptămâni aviz să trateze pacienţii COVID. Dosarul este în lucru

  • Deşi nu este desemnat unitate COVID, Spitalul Judeţean Braşov preia cazurile grave
  • Spitalul are 15 paturi de ATI, dar DSP nu i-a dat avizul de funcţionare nici după două săptămâni
  • În judeţul Braşov sunt aproape 140 de pacienţi cu COVID-19
1860 afișări

În plină epidemie de coronavirus şi cu resurse medicale limitate, la noi treaba se face tot în dulcele stil românesc.

Uite exemplul Spitalului Judeţean din Braşov. Nu a fost desemnat ca unitate COVID, dar tot greul cazurilor grave de infectare cu noul coronavirus cade în sarcina sa. Autorităţile au decis ca Spitalul de Boli Infecţioase şi cel de Pneumoftiziologie din Braşov să preia bolnavii COVID, doar că acestea nu au paturi de terapie intensivă. În judeţ mai e Spitalul Municipal Făgăraş, care are doar două locuri la ATI.

În acest context, e clar că toate cazurile grave de îmbolnăvire cu noul coronavirus ajung la Judeţean. Ca să protejeze ceilalţi pacienţi, managerul de aici a înfiinţat peste noapte o secţie separată, izolată de restul spitalului, cu circuit clar, şi care poate prelua până la 15 cazuri grave de COVID-19. Totul e gata, mai puţin avizul de la DSP.

De două săptămâni aşteaptă conducerea Spitalului Judeţean Braşov acest aviz. E doar o formalitate: cineva de la DSP trebuie să vină să vadă secţia, dar până acum nimeni nu a dat niciun semn – povesteşte pentru Mediafax Cătălin Mişarcă, directorul medical al instituţiei.

În secţia nou-înfiinţată sunt totuşi internaţi pacienţi.

Spitalul Judeţean a preluat bolnavii cu complicaţii de la spitalele desemnate pentru tratarea COVID-19. Medicii de aici cred că datoria lor este să trateze pacienţii, chiar şi fără avizul DSP.

Într-un răspuns pentru Mediafax, Anca Bâtiu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, spune că dosarul e în lucru.

“Colegii mei analizează situaţia, dosarul şi vom vedea ce este de făcut. Poate vor primi autorizaţie, poate nu, în funcţie de dosar.”

În judeţul Braşov sunt acum aproape 140 de oameni infectaţi cu COVID-19.

Cătălin Mişarcă, director medical Spitalul Judeţean Braşov: Cam de două săptămâni am trimis actele pentru a primi avizul. E o chestiune de formalitate. Trebuia să vină cineva şi să vadă secţia. Nu avem răspuns de la ei nici acum. Noi am internat, vă daţi seama că nu îi putem lăsa pe pacienţi. Am preluat bolnavi cu complicaţii de la spitalele desemnate pentru tratarea COVID-19. Datoria noastră este să tratăm pacienţii, chiar dacă încă nu avem acordul DSP-ului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici