Spitalul Judeţean Braşov sistează operaţiile pentru unii pacienţi din cauza lipsei de anestezice

Spitalul Judeţean Braşov a anunţat medicii unităţii că, în perioada 11-14 iulie, vor fi sistate toate operaţiile pentru pacienţii cu afecţiuni cronice deoarece spitalul este în criză de anestezice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

508 afișări
Imaginea articolului Spitalul Judeţean Braşov sistează operaţiile pentru unii pacienţi din cauza lipsei de anestezice

Spitalul Judeţean Braşov sistează operaţiile pentru unii pacienţi din cauza lipsei de anestezice

Managerul Spitalului Judeţean Braşov, dr. Carmen Daniela Neculoiu, a anunţat încă de luna trecută că spitalul este în criză de miorelaxante necesare pentru anestezii generale în cazul unor intervenţii chirurgicale pe creier, torace sau abdominale.

Spitalul a făcut comandă pentru anestezici, care ar fi trebuit să sosească la sfârşitul lunii iunie, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar în prezent spitalul se află în criză de anestezice.

"Cu această problemă se confruntă toate spitalele din ţară, din cauza producătorilor şi a distribuitorilor. Sunt trei produse miorelaxante de care avem nevoie, ale unor firme diferite. Într-un caz, producătorul nu mai distribuie în România. Altul are discontinuitate în producţie şi livrare, iar al treilea nu mai are deloc“, a spus dr. Neculoiu.

Totuşi, există promisiuni de la Ministerul Sănătăţii că până pe data de 15 iulie vor fi trimise noi stocuri de anestezice, potrivit sursei citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici