Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad restrânge spaţiile pentru bolnavii COVID-19

Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad restrânge spaţiile pentru bolnavii COVID-19. Practic, pacienţii infectaţi sau cei care sunt suspecţi de infectare sunt repartizaţi într-o singură clădire.

229 afișări
Imaginea articolului Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad restrânge spaţiile pentru bolnavii COVID-19

Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad restrânge spaţiile pentru bolnavii COVID-19. „Această decizie ne permite să internăm mai mulţi pacienţi”

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad anunţă că au primit aviz favorabil de la Direcţia de Sănătate Publică pentru modificarea structurii secţiilor în care, în ultima perioadă, au fost trataţi pacienţii infectaţi cu virusul SARS CoV-2.

„Am decis, împreună cu medicii care au tratat şi tratează pacienţi cu COVID-19 să restrângem zonele roşii şi să păstrăm secţii COVID-19 doar la spitalul din Grădişte. Această decizie ne permite să internăm mai mulţi pacienţi care prezintă alte afecţiuni medicale pe secţiile din clădirile fostului Spital Municipal”, a explicat Florina Ionescu, managerul interimar al SCJU Arad.

În cazul clădirii din cartierul Grădişte au fost avizate din punct de vedere epidemiologic următoarele modificări: la parter funcţionează Compartimentul ATI IV cu 12 paturi pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS CoV-2 şi Secţia de Boli Infecţioase Adulţi cu 19 paturi pentru pacienţii cu COVID-19. De asemenea, la etaj funcţionează trei secţii: Secţia de Boli Infecţioase Adulţi cu 23 de paturi pentru pacienţii suspecţi de infecţie cu COVID-19, Secţia Clinică Pneumologie cu 22 de paturi non-COVID-19, Secţia Pneumologie cu 20 de paturi non-COVID-19 respectiv Compartimentul de Recuperare Respiratorie cu 10 paturi destinate pacienţilor non-COVID-19.

De asemenea, arădenii care necesită investigaţii medicale pentru afecţiunile aparatului respirator, în regim de ambulatoriu, pot merge la cabinetul medical de specialitate Pneumologie, deschis la parterul clădirii din strada Stephan Ludwig Roth.

Măsuri asemănătoare au fost luate şi la alte spitale din ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici