Spitalul mobil din Iaşi a primi primii doi pacienţi

  • După 7 luni de când a fost anunţat, spitalul mobil de Iaşi a fost de gardă
  • Totalul de 256 de locuri acum sunt folosite doar 30, în zona de pacienţi confirmaţi
  • Pe cele 24 de paturi pentru ATI vor veni pacienţi abia după ce va fi testată staţia de oxigen
  • Primele două paciente au ajuns după patru ore, pentru că nu erau ambulanţe disponibile
375 afișări
Imaginea articolului Spitalul mobil din Iaşi a primi primii doi pacienţi

Spitalul mobil din Iaşi a primi primii doi pacienţi

Promis, inaugurat de două ori şi mult aşteptat, spitalul mobil de la Iaşi a primit primii pacienţi: două femei de 52, respectiv 78 de ani.

Unitatea medicală, secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase are disponibile 30 de paturi în zona de pacienţi confirmaţi.

24 de paturi la ATI pot primi pacienţi abia după ce se va demonstra că staţia de oxigen face faţă.

„Avem în momentul de faţă pregătită o zonă pentru 30 de paturi de confirmaţi, forme uşoare şi forme medii  şi am pregătit 24 de paturi de terapie intensivă. În zona de terapie intensivă încă aşteptăm proba de funcţionare a staţiilor de oxigen. Le-am pus în funcţie merg de ceva timp. Vrem să vedem că şi rezistă”, spune . Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi .

Practic, spitalul e la un sfert din capacitate acum, dacă te gândeşti că iniţial s-a spus că spitalul are 256 de paturi, dintre care 103 de ATI.

Autorizaţia dată de DSP arată că spitalul poate funcţiona cu 70 de paturi pentru forme uşoare şi medii şi 48 la ATI.

Deşi la prânz Nelu Tătaru anunţa că primul pacient va ajunge în jumătate de oră, acest lucru s-a întâmplat abia după patru ore, pentru că nu era nicio ambulanţă disponibilă. Asta în condiţiile în care, la Iaşi nu era niciun loc liber la confirmaţi, iar numărul celor pozitivi vineri a ajuns la 176. 

„Este  gardă pregătită şi primii pacienţi care vor trebui  internaţi vor veni aici la spitalul mobil de la Leţcani. Cu atât mai mult cu cât nu  există în momentul de faţă niciun loc la secţia de confirmaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi .

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici