Spitalul pentru copiii bolvani de cancer, construit din cheta publică. Una dintre fondatoare, după acuzaţiile lansate de Gabriela Firea: E momentul ca premierul să intervină

Oana Gheorghiu, una din fondatoarele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, a declarat, miercuri, după ce primarul general Gabriela Firea le-a acuzat pe ea şi pe Carmen Uscatu că sunt interfaţa lui Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria Bucureşti, că este cazul ca premierul Viorica Dăncilă să intervină.

7700 afișări
Imaginea articolului Spitalul pentru copiii bolvani de cancer, construit din cheta publică. Una dintre fondatoare, după acuzaţiile lansate de Gabriela Firea: E momentul ca premierul să intervină

Scandal Firea-Voiculescu pe spitalul privat de copii. Una dintre fondatoarele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă: E momentul ca premierul să intervină

"Dacă este cineva care a dus în zona politicului soarta copiilor bolnavi de cancer este Gabriela Firea. Nu cred că ne-aţi auzit pe noi vreodată folosind proiectul, spitalul şi proiectele în general şi aceşti copii bolnavi de cancer în această dispută politică. Nu ştiu de ce doamna Gabriela Firea spune că este Vlad Voiculescu în spatele nostru. Va trebui să aducă toate acele dovezi din lume şi să le pună pe masă pentru că aceste minciuni nu pot merge mai departe. Gabriela Firea este cea care a introdus copiii bolnavi de cancer în lupta politică şi eu cred că este momentul ca doamna premier încă în funcţie până la noul Guvern să intervină şi să clarifice, pe de o parte, atacul mizerabil pe care-l realizează Ministerul Sănătăţii la adresa acestui proiect şi atacul doamnei Gabriela Firea. Ambele îi sunt subordonate, una în Guvern, alta pe linie de partid", a declarat, la Digi 24, Oana Gheorghiu, una din fondatoarele Asociaţiei "Dăruieşte Viaţă".

Reacţia acesteia vine după ce primarul general al Capitalei le-a acuzat, marţi seară, pe Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, fondatoarele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, care construieşte din chetă publică un spital pentru copiii bolnavi de cancer în Capitală, că sunt interfaţa candidatului PLUS la Primăria Bucureşti, Vlad Voiculescu.

"Vi se pare normal ca aceste cazuri foarte grave ale copiilor bolnavi să fie aduşi în disputa politică chiar de către coordonatorul acestui ONG, care îşi face campanie electorală? (...) Vă faceţi că nu ştiţi sau cum? Cine patronează acest ONG? Domnul Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, de pe timpul domnului Cioloş, un ministru care s-a opus transplantului în România, un ministru care mi-a solicitat întâlnire ca primar general şi mi-a spus să nu mai îndemn echipa de la Spitalul Sfânta Maria să facă transplant în România pentru că vor muri oameni pe capete şi nu este aşa, iar astăzi... cele două doamne sunt în faţă. Este ONG-ul patronat şi toată lumea ştie, sunt toate dovezile de pe planetă. Dumneavoastră nu ştiţi aceste lucruri? Doamnele sunt interfaţa", a declarat, marţi seară, Gabriela Firea, la Digi 24.

Gabriela Firea a subliniat că şi ea, ca primar general, are o contribuţie la acest spital privat, în condiţile în care acesta se construieşte pe un teren al Primăriei, care ar valora un milion de euro.

„Nu-mi plac omisiunile grave. Eu nu aveam cum să aduc jigniri contributorilor, sponsorilor acestui spital, pentru că şi eu, ca primar general, am o contribuţie (...) în construirea acestui spital - aşa cum se spune, din fonduri exclusiv private - contribuţie despre care nu vorbeşte absolut nimeni, poate nu întâmplător. (...) Acest spital se construieşte - şi foarte bine că se construieşte şi voi sprijini cu tot ceea ce pot şi personal, şi ca primar general - acest spital se construieşte pe proprietatea Municipiului Bucureşti, pe proprietatea Primăriei Capitalei, pe un teren valoros - în jur de un milion de euro. Atât Spitalul Marie Curie, Bagdasar cum este cunoscut în popor, lângă care se construieşte acest spital privat, cât şi terenul aferent sunt proprietatea Primăriei Capitalei. Niciodată nu am făcut tapaj să spun: ştiţi, nu vă supăraţi, spuneţi dvs că este un spital construit exclusiv din fonduri private, dar uitaţi de contribuţia majoră a Primăriei Capitalei şi anume prin punerea la dispoziţie a acestui teren extrem de valoros”, a mai spus edilul.

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, actualmente candidat PLUS la Primăria Capitalei, a respins ulterior acuzaţiile aduse de Gabriela Firea.

"Aflăm de la doamna Firea nici mai mult nici mai puţin decât că eu "patronez" deja alte iniţiative care o deranjează pe dânsa la PR. Nu una, ci mai multe. Nici Gabriela Firea, nici Dragnea, nici Dăncilă, nici atâţia alţii din vechea politică nu îşi pot imagina că iniţiative precum #NoiFacemUnSpital, ca MagiCAMP, MagicHOME sau MagicHELP - Reţeaua solidarităţii, ca HOSPICE Casa Sperantei sunt instrumente prin care societatea îşi face un serviciu sieşi, ajutându-i pe cei lăsaţi fără speranţă de stat. Nu îşi pot imagina că suntem deja milioane în ţara asta care nu mai avem nevoie de stăpân. Nu suntem şi nu am fost niciodată slugi. Nu avem nevoie de domni", a scris Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Întreg scandalul a pornit de la un share pe care Gabriela Firea l-a dat, pe contul personal de Facebook, unei postări controversate a creatoarei de modă Dana Budeanu, share criticat de Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu.

Întrebată de ce a distribuit postarea Danei Budeanu, edilul a răspuns: „Este interzis like-ul sau share-ul pe Facebook?”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici