Sprijin guvernamental pentru Roşia Montană, după incidentul de la Tăul Mare

Guvernul aprobă, în şedinţa de marţi, convocată la ora 12.30, alocarea unui sprijin pentru punerea în siguranţă a barajului Tăul Mare din Alba, în urma incidentului din 1 octombrie, care a impus, printre altele, evacuarea preventivă a locuitorilor din Roşia Montană.

226 afișări
Imaginea articolului Sprijin guvernamental pentru Roşia Montană, după incidentul de la Tăul Mare

Sprijin guvernamental pentru Roşia Montană, după incidentul de la Tăul Mare

Executivului anunţă că pe ordonea de zi figurează un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru completarea art. 32 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020 şi două proiecte de hotărâri de Guvernprivind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale şi pentru comuna Roşia Montană, judeţul Alba.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, săptămâna trecută, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) pentru a fi acordat sprijin pentru punerea în siguranţă a barajului Tăul Mare din judeţul Alba şi pentru a fi puse la dispoziţia familiilor afectate de incendiul din comuna Siriu, judeţul Buzău.

Prin actul normativ ce urma să fie iniţiat de MDLAP va fi alocată suma de 2.782.088,71 lei din Fondul de rezervă bugetară, fonduri necesare efectuării lucrărilor de primă urgenţă, în vederea punerii în siguranţă a barajului Tăul Mare din judeţul Alba. Fondurile vor fi alocate având în vedere incidentul petrecut în data de 1 octombrie 2022 la acest baraj al lacului de acumulare, care a impus adoptarea urgenţă a unor măsuri de răspuns, inclusiv evacuarea preventivă a locuitorilor din localitatea Roşia Montană.

De asemenea, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit scoaterea de la rezervele de stat a 12 construcţii uşoare din elemente modulate, dotate cu aeroterme, pături, saltele, perne şi lenjerii de pat, pentru a fi puse la dispoziţia familiilor afectate de incendiul din satul Muşceluşa, comuna Siriu, judeţul Buzău. Incendiul a avut loc în data de 17 octombrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici