SRI: Explozia din Poligonul de la Chitila nu a fost urmată de incendiu

Explozia care s-a produs, marţi dimineaţă, în Poligonul SRI de la Chitila şi în urma căreia un genist a fost rănit nu a fost urmată de incendiu, a declarat pentru MEDIAFAX şeful Biroului de Presă al SRI Sorin Sava.

319 afișări
Imaginea articolului SRI: Explozia din Poligonul de la Chitila nu a fost urmată de incendiu

SRI: Explozia din Poligonul de la Chitila nu a fost urmată de incendiu (Imagine: Mediafax Foto)

Sava a explicat că a fost vorba despre o explozie a unei lumânări fumigene, iar deflagraţia nu a fost urmată de incendiu.

El a precizat că în urma exploziei un specialist genist al Brigăzii Antiteroriste a fost rănit, fiind transportat la spital.

"Specialistul genist al Brigăzii antiteroriste este internat în spital", a spus Sava, precizând că SRI aşteaptă informaţii despre starea acestuia de sănătate.

Potrivit acestuia, rănitul este maistru militar în Brigada Antiteroristă, are 40 de ani şi este un foarte bun specialist în domeniul pirotehnic, având experienţă internă şi internaţională.

O explozie s-a produs, marţi, la un centru de pregătire SRI de la Chitila.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercaru, preciza că incidentul a avut loc în timpul unui exerciţiu de pregătire specific Brigăzii antiteroriste, la care participau mai mulţi pirotehnişti.

Bercaru mai spunea că acesta este un incident izolat, iar astfel de exerciţii sunt uzuale.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a fost sesizat prin 112 în legătură cu producerea acestui incident, la ora 8.58, a declarat, pentru MEDIAFAX, Anca Onofrei, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Potrivit lui Onofrei, pompierii s-au deplasat la faţa locului, dar nu au primit acceptul să intervină, astfel că s-au întors la bază fără să intervină.

"Dacă este vorba de o unitate militară, unităţile militare au serviciu propriu de intervenţie şi îşi gestionează singure situaţia. Noi nu am intervenit", a spus Anca Onofrei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici