Ştafeta Veteranilor a plecat azi din Bucureşti. Drapelul ajunge peste trei săptămâni la Carei

Ştafeta veteranilor, eveniment organizat de Invictus România în contextul manifestărilor dedicate Zilei Armatei României, a plecat miercuri din Bucureşti şi va sosi, pe 25 octombrie la Carei.

111 afișări
Imaginea articolului Ştafeta Veteranilor a plecat azi din Bucureşti. Drapelul ajunge peste trei săptămâni la Carei

Armata României

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), echipele de ştafetă, formate din alergători şi biciclişti, au plecat din Capitală pe trei trasee, reprezentate de culorile Drapelului Naţional. Echipele se vor reuni pe 25 octombrie la Monumentul Ostaşului Român din Carei, ultimul teritoriu eliberat de armata română în Al Doilea Război Mondial.

De asemenea, pe cele trei trasee, care însumează peste 3300 de kilometri, sunt prevăzute opriri la monumentele ridicate în cinstea eroilor care s-au jertfit pentru România.

Echipele de ştafetă sunt formate din voluntari civili şi militari, sportivi de performanţă sau amatori şi militari răniţi – componenţi ai Invictus Team România la Jocurile Invictus.

În 2014, la debut, Ştafeta Veteranilor avea ca scop atragerea atenţiei societăţii civile asupra respectului care li se cuvine veteranilor Armatei României şi era, totodată, un bun prilej pentru o strângere de fonduri care îndeplinea visul (acum devenit realitate) de a-i trimite pe militarii români, răniţi în teatrele de operaţii, la Jocurile Invictus.

Ştafeta Veteranilor, aflată la cea de-a IX-a ediţie, a devenit o tradiţie şi un simbol al spiritului Invictus, care ar trebui să ne reunească pe toţi în jurul veteranilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici