Stagiu de pregătire la Guvern şi în ministere, pentru 160 de tineri

Guvernul a selectat 160 de tineri pentru a efectua, pe durata a două luni, la Palatul Victoria, precum şi în ministere şi departamente conduse de către miniştri, stagii de pregătire în activitatea lor de specialitate, în cadrul celei de a doua ediţii a programului de internship al Executivului.

509 afișări
Imaginea articolului Stagiu de pregătire la Guvern şi în ministere, pentru 160 de tineri

Stagiu de pregătire la Guvern şi în ministere, pentru 160 de tineri (Imagine: Shutterstock)

În prima ediţie a programului, din peste 950 de candidaţi, 25 de tineri au fost repartizaţi pentru a lucra în mai multe departamente de la Palatul Victoria, iar anul acesta cei 160 de stagiari au fost aleşi din peste 1.750 de candidaţi.

Scopul programului este de a oferi tinerilor şansa de a se implica în activităţile structurilor de stat şi de a căpăta experienţă în domeniile lor de specialitate. Stagiarii vor avea acelaşi program de lucru cu cel al angajaţilor publici şi vor fi implicaţi în activităţile ministerelor sau departamentelor pentru care au optat.

La ceremonia de începerea a noului program a luat parte şi premierul Victor Ponta, care le-a spus tinerilor că, în urma discuţiilor cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, a fost obţinut acceptul ca la angajarea tinerilor să nu mai existe condiţia de vechime.

"Unul dintre «bătrânii» miniştri, domnul Nicolescu, îmi spunea să vă dau şi vestea că, după o bătălie seculară cu cei de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, a reuşit să nu se mai pună condiţia de nu ştiu câţi ani vechime, că tot vorbim că vrem tineri. Cum am putea să angajăm tineri, foarte tineri absolvenţi cu zece ani vechime...doar dacă aţi început prin şcoala generală activitatea în cadrul structurilor administrative...", a spus Ponta tinerilor prezenţi la ceremonie.

El i-a îndemnat pe stagiari să îndrepte lucrurile care nu merg bine în sistem şi să nu se lase descurajaţi de cei care le invocă experienţa în faţa tinereţii.

"Sper să vedeţi cât mai multe din lucrurile care se fac bine, cât mai mult din lucrurile care se fac rău şi să vă propuneţi să le îndreptaţi atunci când, sincer îmi doresc foarte mult, o parte dintre dumneavoastră veţi lucra în structuri administrative modernizate şi europene. Să nu vă daţi bătuţi dacă vi se spune că sunteţi prea tineri, că aveţi studii prea multe, că alţii ştiu mai bine decât dumneavoastră în baza experienţei şi nu în baza cunoştinţelor", a afirmat premierul.

Ponta a adăugat că obiectivul său personal, la care încă "lucrează", este ca el să fie cel mai bătrân în Cabinetul pe care îl conduce, iar toţi miniştrii să fie mai tineri decât el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici