Stănişoară vrea buget de 10 miliarde de lei pentru MApN

Ministrul în funcţie al Apărării, Mihai Stănişoară, a declarat, miercuri, că ministerul a cerut 10 miliarde de lei buget pentru 2010, iar referitor la restanţele rămase la plată pentru militari aferente lunilor mai şi iunie, a spus că acestea vor fi plătite până la sfârşitul anului.

15 afișări
Imaginea articolului Stănişoară vrea buget de 10 miliarde de lei pentru MApN

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Stănişoară (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Stănişoară a spus că anul acesta ministerul a avut un buget foarte mic şi care nu a permis realizarea tuturor proiectelor propuse. "Pentru 2010 noi am cerut 10 miliarde de RON, ceea ce reprezintă o majorare de 70%", a spus Stănişoară.

Pe de altă parte, întrebat dacă ministerul mai are bani să plătească sporurile rămase neachitate aferente lunilor mai şi iunie, ministrul a răspuns afirmativ, precizând că acestea vor fi achitate în acest an.

Secretarul de stat în MApN Aurel Lascu declara, săptămâna trecută, că MApN a cerut suplimentarea bugetului pe 2010 cu circa 70-75%, astfel încât acesta să se apropie de 2% din PIB, adăugând că, în cazul în care nu vor fi fonduri, MApN va trebui să renunţe la o parte din achiziţii. "Aşa cum ştiţi, toată lumea cere şi Parlamentul hotărăşte. Sper din tot sufletul ca la anul să hotărască bine. Dacă primim această mărire, evident că vom fi capabili să ne onorăm toate restanţele din 2009, pentru că probabil sunteţi la curent că am amânat mult anul acesta pentru la anul şi astfel să ne terminăm contractele deja semnate prevăzute a fi încheiate în 2010", adăuga el.

Lascu spunea că, în cazul în care va primi o majorare a bugetului de 70%, MApN va putea să îşi onoreze toate obligaţiile, în caz contrar fiind necesară anularea unor contracte amânate anul acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici