Stare de urgenţă în regiunea Silistra, la frontiera cu România, din cauza pestei porcine africane

Autorităţile bulgare au decretat stare de urgenţă în regiunea Silistra, din nord-estul Bulgariei, în urma descoperirii unui focar de pestă porcină africană la o fermă din satul Popina, informează site-ul agenţiei de ştiri Novinite.

160 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în regiunea Silistra, la frontiera cu România, din cauza pestei porcine africane

Stare de urgenţă în regiunea Silistra, la frontiera cu România, din cauza pestei porcine africane

Directoratul regional pentru Siguranţă Alimentară va organiza inspecţii la abatoare din localităţile Dulovo, Tutrakan şi Sitovo.

De asemenea, la punctele de trecere a frontierei cu România, vehiculele vor fi dezinfectate şi cercetate pentru a nu transporta ilegal carne.

Aproximativ 17.000 porci de la o fermă industrială din Popina vor fi eutanasiaţi.

Măsura este în vigoare în perioada 31 iulie-5 august.

În ultimele două săptămâni ai fost eutanasiaţi peste 100.000 de porci la mai mult ferme din Bulgaria afectate de pesta porcină africană.

Autorităţile bulgare au descoperit până în acest moment peste 20 de focare de pestă porcină africană în ferme şi gospodării din nordul ţării.

Bulgaria a introdus o serie de măsuri preventive pentru a proteja industria creşterii porcilor din această ţară, care are o valoare de aproximativ 340 de milioane de dolari.

Printre măsurile preventive se numără controale în trafic şi la punctele de trecere a frontierei cu ajutorul forţelor armate şi poliţiei, dezinfectarea fermelor şi restricţionarea vânzării cărnii de porc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici